Mijn zelfgemaakte vakantiegarderobe

Vorig weekend vertrokken wij voor vier daagjes naar Rome. Eerder ging ik dan nog even het centrum in om snel nog wat kleding te kopen die ik nodig dacht te hebben voor mijn vakantie. Omdat ik heb besloten om mijn gekochte garderobe om te vormen naar een zelfgemaakte, pakte ik het dit keer anders aan. In de week voor ons reisje (gelukkig had ik al vakantie) heb ik veel achter m’n naaimachine gezeten om verschillende kledingstukken te maken. Op het blog van DIYcouture kwam ik een toffe blogpost tegen over een handgemaakte garderobe voor een reis naar Mexico. Ik vond het idee zo leuk dat ik besloot om ook over mijn eigen zelfgemaakte vakantiegarderobe te bloggen.

Dag 1: Megan Nielsen Tania Culottes

Zelfgemaakte culottes

Toen ik aan mijn Tania culotte werkte, wist ik al dat ze meeging in mijn koffer naar Rome. Het lijkt een rokje, maar het is een broekje. En dat is ideaal in de hitte! Het enige nadeel was dat toen het ging waaien in het Colosseum de zijkanten toch wel flink omhoog vlogen, oepsie… De foto hier is trouwens gemaakt bij het forum van Trajanus, tegenover het Monument van Victor Emanuel II (dat gigantische witte gebouw). Ik verbrand trouwens altijd als een gek en ik krijg hoofdpijn van de zon, dus ik probeer me zoveel mogelijk te verstoppen onder mijn hoedje.

Dag 2: Patty Doo Coco-jurk

Patty Doo Coco-jurk

Bovenstaande jurk is een topgeheim dus niet zichtbaar op de foto. Ha, nee hoor, maar mijn vriend vind het verschrikkelijk om mij op de foto te zetten (iets met veeleisend zijn enzo, snap er niks van ;) ) Ik wilde hem niet te vaak lastigvallen met fotosessies, dus toen hij zei dat het goed gelukt was, heb ik niet meer gezeurd om meer foto’s die dag. Helaas valt de jurk helemaal in mijn eigen schaduw, maar het Pantheon is ook niet gek om naar te kijken, toch? ;)

Gelukkig had ik voor vertrek nog een foto genomen van de jurk op m’n paspop. Het is de Coco-jurk van Patty Doo, met halter. Ik heb hem nog heel last-minute gemaakt voordat we vertrokken. Helaas is de taille voor mij te laag, waardoor ie minder vlot oogt dan ik had gehoopt. Ik had dat al geprobeerd op te lossen, maar in Rome kwam ik erachter dat ik het lijfje toch echt nog een stuk moet inkorten. Zodra dat is gelukt zal ik er een hele blogpost aan wijden.

Patty Doo Coco

Dag 3: mijn ‘vrome’  Tania Culottes

Als je naar Vaticaanstad wilt, dan moet je je houden aan de dresscode van bedekte schouders en knieën. Mijn midi-rokken zijn echter allemaal best statisch waardoor ik ze moet dragen met een onderrok of voering, en daar had ik weinig zin in met 30 graden. Kortom: er moest iets nieuws komen! Ik heb weer een Tania Culotte gemaakt, maar dit keer de View C, die veel minder breed is maar wel langer. Binnenkort komt hier nog een blogpost over waarin ze wel goed te zien is ;)

Dag 4: Catalina-jurk van Blank Slate Patterns

Zelfgemaakte vakantiegarderobe

Dit jurkje zit zooooo comfortabel! Op onze laatste dag in Rome waarin we voornamelijk in een park gingen hangen, droeg ik mijn Catalina jurkje. Ook op de terugvlucht zat ie superfijn!

Bonus: rode Catalina-jurk

Blank Slate Patterns Catalina

Dit Catalina-jurkje in rode viscose had ik mee als back-up kledingstuk, en ik heb hem ’s avonds een paar keer gedragen. De mini-mouwtjes zijn toch wel erg fijn als het iets afkoelt.

Ik had nog wat andere kleding meegenomen, waaronder een refashioned topje en wat gekochte tops om te combineren met een culotte, maar die bleken niet nodig te zijn. Tijdens de heenvlucht droeg ik ook mijn nieuwe Adele-vest, maar die heb ik in Rome echt niet meer nodig gehad. Ik vond de mensen er in Rome goed gekleed uitzien en heb veel inspiratie opgedaan voor zomerkleding. Sowieso is het leuk in de zomer dat mensen hun outfits laten zien in plaats van verstoppen onder een jas.

Qua winkelen voor stoffen had ik deze keer niet zo’n geluk. Ik heb mijn vriend meegesleurd naar een paar winkels, maar mijn budget kon geen stoffen van 100 a 300 euro de meter aan. Vooral niet omdat ik de stoffen me niet echt aanspraken, het merendeel was me te tuttig. Daarnaast zou ik het echt niet durven om een schaar te zetten in zo’n dure stof. Dat wordt binnenkort maar iets bestellen in mijn favoriete stoffenwebshops, dus ;)

Maak jij ook kleding speciaal voor je vakantie?