Zo! Daar is ie dan: mijn nieuwe persoonlijke blog op karinkay.nl! Het domein had ik al een tijdje geleden aangeschaft, maar ik heb mezelf beloofd om er niet eerder aan te beginnen voordat ik mijn studie had afgerond. Inmiddels is het zo ver, ik heb eindelijk mijn (tweede) bachelor in the pocket en het bloggen is begonnen! Laat ik mij en mijn kersverse blog eerst maar even voorstellen nu ik mijn eerste stappen in de Nederlandse blogosphere neem:

Wie?

Zoals je vast al hebt geraden: ik ben Karin. Kay is niet mijn achternaam, maar een online nickname die ik al jaren gebruik. Ik ben 28, woon in Hilversum al kom ik eigenlijk uit Friesland (niet verder vertellen!). Ik werk in Amsterdam als content manager/webredacteur voor verschillende internationale werkgevers.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met reizen, lezen, schrijven, veel muziek, recepten uitproberen, en sloten thee drinken. Qua opleiding heb ik de opleiding Communicatie en multimedia design in 2008 afgerond. Een jaar daarop ben ik begonnen aan de opleiding journalistiek. Deze deed ik in deeltijd zodat ik het studeren kon combineren met mijn baan. Naast dit blog schrijf ik ook op mijn blog over beugels voor volwassenen, en de Japanse muziekwebsite JaME.

Wat?

Mijn blog is in eerste instantie een persoonlijk blog. Hij valt onder de noemer ‘lifestyle’, al is die term natuurlijk erg breed. Om een beeld te geven van wat je hier zoal kunt verwachten, de categorieën die ik ga gebruiken zijn reizen, eten & drinken, wonen, persoonlijke blogposts en wie weet wat er nog meer op mijn pad komt ;)

Waarom?

Ik ben al jarenlang (vanaf het begin van de middelbare school) bezig met websites bouwen, dus je kunt wel stellen dat ik dat leuk vind om te doen. Daarnaast vind ik het leuk om te schrijven en met een blog kan ik deze twee interesses combineren. Ik heb jarenlang blogs bijgehouden, eerst op mijn eigen sites, vervolgens een aantal jaren op Livejournal en daarna weer op mijn eigen websites toen het opeens weer hip werd om je eigen domein te hebben.

Vroeger schreef ik alleen in het Engels, dit is de eerste keer dat ik Nederlandstalige blogs schrijf. De laatste tijd lees ik veel Nederlandstalige blogs en ik heb het idee dat het Nederlandse blogwereldje gewoon een stuk ‘knusser’ en persoonlijker is dan bij de grote internationale blogs.

Tot slot…

Heb je een vraag of een opmerking? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen! Dat kan via de comments (ik ben dol op comments!) maar ook via de contactpagina.