Er is alweer een jaar voorbij! 2014 had z’n ups and downs, maar was voor mij gelukkig een stuk beter dan 2013. Het is misschien een beetje laat en je zult vast spuugzat zijn van al die jaaroverzichten, maar ik heb toch het vragenlijstje wat ik op Marieke’s blog vond ingevuld, om mijn 2014 samen te vatten. Als toetje vind je onderaan mijn overpeinzingen wat betreft mijn voornemens voor 2015.

Wat heb je in 2014 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan?

Ik kan me niet heel veel spectaculaire dingen herinneren, maar in december heb ik voor het eerst gekart tijdens een personeelsuitje. Ik bleek er ook nog best goed in te zijn ook! Ook ging ik voor het eerst in mijn leven (nacht)lenzen dragen.

Dit jaar vierde ik ook voor het eerst kerst in het buitenland. Mijn eerste kerst zonder mijn ouders, dat was wel even slikken…

Wat betreft werk ging ik voor het eerst trainingen geven. Dat was in het begin behoorlijk spannend.

Welke landen heb je bezocht?

België verschillende keren voor werk, en voor vakantie Spanje, Brazilië, Argentinië, Griekenland, Duitsland en Tsjechië. Het was reistechnisch gezien dus een erg goed jaar ;)

Wat zijn je favoriete momenten van 2014?

Een dag optrekken met mijn goede vriendin Cynthia uit Amerika was echt super! Ik had haar al zo lang niet gezien en het was haar eindelijk gelukt om de grote plas over te steken. Ze reisde door Europa met zo’n georganiseerde busreis (vreemd genoeg met allemaal tieners in plaats van bejaarden haha) en nam “vrij” van het programma op die dag zodat ik haar Amsterdam kon laten zien.

Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?

Met stip op één: het behalen van mijn tweede hbo-diploma: mijn bachelor journalistiek.

Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2014?

Da’s natuurlijk mijn vriend, zijn twee katten volgen ook al zijn het soms vervelende pestbeesten die je koekjes verpesten :(

Ben je verliefd geworden?

Nee, dat was ik al ;)

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?

Reizen, al zijn we goed in het vinden van goede aanbiedingen. Ik heb het idee dat ik niet zo veel heb uitgegeven aan kleding, schoenen en make-up, maar misschien als ik het allemaal naast elkaar leg dat het dan toch best veel is…

Wat is het beste dat je dit jaar hebt gekocht?

Ik had gehoopt dat ik mijn nieuwe laptop hier kon noemen, maar helaas heeft het scherm problemen en moet ik hem weer terugsturen :(. Maar dan noem ik mijn nachtlenzen, die ik ook half cadeau kreeg van mijn vriend. Heerlijk om geen bril meer te hoeven dragen!

Wat stond er op de uitjeskalender?

Een tentoonstelling in Rotterdam over DaVinci, waar ik naar toe ging met mijn vriend en moeder, en amused was dat ze beide beta-mensen zijn. Mijn arme alpha-breintje heeft flink moeten kraken… Verder ging ik nog een keer naar het Van Gogh museum en naar een kasteel op open monumentendag. Verder zullen er vast meer dingen zijn die onder “uitjes” vallen maar er schiet me zo niets te binnen.

Welke concerten bezocht je in 2014?

Echt ontzettend weinig, het is gewoon raar maar ik geloof dat weinig favoriete artiesten mijn kant op kwamen… Ik ben naar George Ezra en naar de musical Hedwig and the Angry Inch geweest, en dat was het… Volgend jaar beter!

Wat deed je op je verjaardag?

Volgens mij heb ik eerst gewoon gewerkt, en ’s avonds ben ik met mijn vriend uit eten geweest bij de Japanner. Ik vier mijn verjaardag eigenlijk nooit meer.

Waar heb je om moeten huilen?

De laatste loodjes van mijn studie, al ging het een stuk beter toen ik eenmaal van begeleider was gewisseld. Ook was ik een keer best ernstig ziek met enorme buikpijn, maar er was eerst geen huisarts die me wilde helpen (ik had na mijn verhuizing nog geen nieuwe gezocht) en daarna had ik een die me niet echt serieus nam. Maar wat een enorme pijn was dat, niet normaal!

Daarnaast was een opdrachtgever op werk verliezen om te huilen, omdat het een grote opdrachtgever was en ik het niet terecht vond.

Waar werd je heel erg blij van?

Ik werd erg blij toen mijn beugel er na een jaar eindelijk uit mocht. Het deed wel even pijn maar dan heb je ook wat! Op zich was ik ook blij na het afronden van mijn studie, maar dat voelde niet meer euforisch, maar meer alsof je blij bent dat je iets vervelends achter de rug hebt, een tandartsbezoek of zo.

Wat had je vaker of meer willen doen?

Leuke dingen met mijn ouders. We wonen nu best ver uit elkaar dus ik zie ze weinig. Ik had ook graag naar meer concerten gewild.

Wat had je minder willen doen?

Chagrijnig zijn. Soms heb ik van die k*tbuien waarin ik vooral een hekel heb aan mezelf. Da’s niet erg leuk voor de mensen om me heen en ook niet voor mezelf…

Heb je iemand gemist?

Mijn ouders tijdens de kerstdagen en ik heb mijn broer dit jaar ook bar weinig gezien. Daarnaast ook een (online, maar ook offline) vriend die ik al tien jaar ken en bijna dagelijks sprak via de chat. Hij besloot om zomaar op te houden met internet in z’n vrije tijd…

Wat is het belangrijkste dat je in 2014 geleerd hebt?

Hmm, moeilijke vraag. Ik geloof niet dat ik echt wijze levenslessen heb geleerd dit jaar. Misschien dat je je soms niet zo druk moet maken, maar dat probeer ik al in de praktijk toe te passen :)

Geef 2014 een cijfer van 1-10.

Een 8. 2014 was prima, maar niet spectaculair.

Mijn plannen voor 2015

Ik houd niet zo van het woord “voornemens”. “Plannen” klinkt beter voor mij, in ieder geval productiever.

Verhuizen & samenwonen

Ik ben al een tijdje zat van het vele reizen en de onhandigheid van twee huishoudentjes… Ook ben ik mijn huidige woning enigszins zat. Mijn vriend en ik zijn er over uit dat we samenwonen wel aandurven, dus ik wil dit jaar zeker weten verhuizen!

Gezondheid & sport

De vorige maanden ben ik goed bezig geweest (vind ik) qua sporten. Vaak gingen we twee keer in de week naar de sportschool voor krachttraining, en deed ik nog een paar keer per week een video work-out thuis, zoals de 30 day shred en Blogilates voor mijn buikspieren. Qua krachttraining gaan we op een andere manier trainen om meer spiermassa op te bouwen, en ik wil ook mijn buik weer strakker maken.

Studie

Dit jaar was ik klaar met mijn studie journalistiek, en ik heb me niet verveeld in de vrijgekomen vrije tijd. Toch zou ik wel weer iets nieuws willen leren. Misschien een schrijfcursus, of een taalcursus (bijvoorbeeld het Japanse JLPT 5 examen halen- ik weet dat ik daarvoor alleen veel hoef te herhalen). Ook lijkt een naaicursus me leuk om te doen.

Uiterlijk

Het klinkt een beetje suf, maar ik vind dat ik wel wat meer tijd (en ook geld) aan m’n uiterlijk mag besteden. Ik wil een wat elegantere en vrouwelijke stijl eigen maken, en niet meer ’s ochtends maar weer die eeuwige jeans uit m’n kast trekken.

Dat was het wel zo’n beetje! De laatste paar dagen heb ik veel blogposts met jaaroverzichten en voornemens van anderen gelezen, wat ik erg leuk en inspirerend vond. Ik ben dan ook benieuwd wat jouw plannen voor 2015 zijn?