Tag, vragenlijstje… Hoe je het ook wilt noemen, deze vragen kwam ik (maaaaanden geleden) tegen op het blog van Lonneke. Ik ben gek op reizen, dus ik doe vrolijk mee! Also, I have included an English version of the questions for my friend Cynthia, as she has recently expanded her visited-countries-list largely and I think she should definitely fill it out, too.

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?
Which countries have you visited so far?

Argentinië (een dag in Foz do Iguazu, telt dat mee?), België, Brazilië, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië (Noord-Ierland, Schotland en Engeland), Ierland, Italië, Japan, Litouwen, Luxemburg, Polen, Portugal, Spanje, Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland. Ik moest ook twee keer overstappen in Moskou, maar zes uren op een vliegveld telt ook niet echt mee ;)

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje?
Which destination is at the top of your wish-list?

Op het moment Praag, Tsjechië, omdat we daar in december een paar dagen naar toe gaan. Ook Macedonië staat hoog op mijn lijstje, omdat we eigenlijk vorige zomer daar naar toe zouden gaan, maar het niet doorging.

Wat is jouw meest ideale vakantie?
What does your perfect vacation look like?

Veel zien en ontdekken. Echter kwam ik de laatste keer zo moe van vakantie terug, dat ik van plan ben om de volgende keer het rustiger aan te doen. Dus niet elke dag een programma, maar ook eens een dagje aan het strand liggen of gewoon een boek lezen.

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
Which place was so special to you, that you would like to return?

Eigenlijk zijn er heel veel plaatsen waar ik wel weer naar terug wil, alleen kies ik toch vaker voor een nieuwe bestemming. Ik vond Foz do Iguazu, de watervallen op de grens van Brazilië en Argentinië echt geweldig. Het Japanse eiland Yakushima en andere plaatsen in Japan zou ik wel weer naar terug willen. Ook wil ik wel weer terug naar verschillende national parks in Amerika.Foz do Iguazu

Ben je weleens voor je werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?
Have you ever been sent to a fun destination for work? If so, where did you go?

Ik ben naar Japan geweest voor werk, en toen heb ik meteen een week extra gepland om ook nog vakantie te vieren. Vorig jaar ben ik naar Stuttgart geweest voor werk, dat leek me op zich een leuke stad, maar helaas had ik geen tijd om veel rond te kijken door het drukke schema. De laatste paar maanden ben ik ook vaak in Brussel geweest om daar trainingen te geven.

Met wie ga je meestal op reis?
With who do you usually travel?

De laatste jaren met mijn vriend. Daarvoor met familie, een vriendin, of alleen.

Met wie zou je weleens op vakantie willen gaan?
With who would you like to go on holiday some time?

Eh, geen idee? Ik ben allang blij dat mijn vriend en ik een beetje dezelfde smaak hebben en goed samen kunnen reizen :)

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Who or what would you bring to an uninhabited island?

Een telefoon om contact te maken met de reddingsbrigade? ;)

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?
Have you ever been on holiday in the Netherlands? If so, where did you go?

Ja, toen ik klein was gingen we eigenlijk altijd op vakantie in Nederland. We zaten dan in een huisje in Limburg of Noord-Holland. M’n oma ging altijd mee, dus dan werden we meegesleept naar kerken en monumenten van de tweede wereldoorlog. Wij zaten juist liever in de bossen van het vakantiepark om hutten te bouwen ;)

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?
Would you rather go on a ski- or a sunvacation?

Zonvakantie. Ik kan niet skiën of snowboarden en het lijkt me doodeng om het te leren.

Wat is jouw leukste vakantieherinnering?
What is your most favorite holiday memory?

Het is moeilijk om er eentje te kiezen… Wat me echter heel goed bijstaat is de vakantie in 2011 met mijn moeder naar Athene, waar we een concert gingen zien van haar favoriete Griekse componist. Het concert was in het Odeon van Herodus Atticus op de Acropolis. De maan was vol, en ik zat gewoon een concert te beluisteren op een plek waar 2000 jaar geleden ook mensen hadden zitten luisteren. Kippenvel!

Theater Herodes Atticus

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?
What is your least favorite holiday memory?

Een vriendin die opeens strontchagrijnig werd en alles verkeerd opvatte… Ook ben ik een keer ziek geweest van kip die kennelijk niet goed klaar was gemaakt, da’s niet leuk als je op een roadtrip bent. En nog eentje: de twee doorstarten die we moesten maken toen we probeerden te landen in Heraklion, maar de wind was te hard om veilig te kunnen landen. We waren kotsmisselijk!

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?
Which country/countries will you visit this year on holiday?

Tsjechië dus, en om daar te komen met de auto moeten we natuurlijk door Duitsland.

Waar zou je nooit op vakantie gaan?
Where would you never go on holiday?

Een groot gedeelte van het Afrikaanse continent, vooral de landen in het ‘midden’. Op een of andere manier trekken deze reizen me niet, ik hoef niet zo nodig op safari of iets dergelijks. Maar eigenlijk staan er nog heel veel landen op mijn wensen-lijstje en zijn er weinig landen waar ik ‘nee’ tegen zou zeggen als ik een gratis reisje aangeboden zou krijgen, haha.

Laat je allerleukste vakantiefoto zien
Show your most fun holiday photo ever

Onmogelijk!