Karinkay - naaiblogHallo, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog KarinKay.nl! Zoals je al kunt raden, ben ik Karin. Kay is een pseudoniem/nickname die ik al een aantal jaren online gebruik. Het liefste had ik natuurlijk de domeinnaam Karin.nl gehad. Helaas heb ik niet zo’n originele voornaam en was deze al bezet ; )

Mijn blog

KarinKay.nl begon in 2014 als is mijn persoonlijk lifestyle blog. Ik houd van schrijven en van prutsen aan websites, dus een blog is de ideale combinatie! In het begin schreef ik over alles wat me interesseerde, zoals reizen, muziek, boekrecensies.

Sinds 2016 heb ik een naaimachine en geleidelijk veranderde de focus van “van alles wat” naar (voornamelijk) een naaiblog. Ondanks dat ik van de Engelse taal hou en ook veel in het Engels heb geschreven, heb ik er toch voor gekozen om mijn blog dit keer in het Nederlands te schrijven.

Naaiblog

Mijn naaiblog is voornamelijk gericht op het maken van kleding voor volwassenen. Ik deel wat ik zoal heb gemaakt, met mijn feedback op het patroon zodat jij er (hopelijk) ook iets aan hebt. Daarnaast schrijf ik af en toe handleidingen en tips, waarvan de tutorial over het versmallen van je broekspijpen de grote favoriet is. Zoals ik eerder al zei, ik ben mijn hobby begonnen in 2016. Hoe dat zo is gekomen, kun je hier lezen: Een nieuw project: voor het eerst rokjes naaien. Wil jij ook beginnen met het maken van je eigen kleding? Lees dan mijn blogpost 10 Tips om te beginnen met naaien.

Mijn oma was vroeger coupeuse, en ik heb het gevoel dat ik toch een beetje van haar genen heb geërfd :) Naast naaien ben ik totaal niet creatief- een tekening of iets dergelijks van mij ziet er uit alsof het door een 5-jarige is gemaakt.

Over mij persoonlijk

Ik ben geboren en getogen in Friesland (ja, ik kan ook Fries spreken, nee, ik ga het niet doen want ik klink als een Duitser met z’n hoofd onderwater – volgens mijn door-en-door Friese broer). Ik ben jaren geleden ontsnapt en na wat omzwerven Haarlem en Hilversum, woon ik nu in Utrecht. Samen met mijn vriend en twee katten (voor de kattenliefhebbers: spot ze als figurant hier en hier!) woon ik in een prachtig nieuwbouwhuis. Die outfitfoto’s die zijn gemaakt aan het water bij de bosrand? Dat is onze achtertuin!

Ik werk bij een Amsterdams contentbureau als content manager/projectleider voor verschillende internationale opdrachtgevers. Tegenwoordig werk ik voornamelijk op detacheringsbasis, dus ik kom bij verschillende bedrijven over de vloer. Ik heb mijn diploma voor de opleiding Communication & Multimedia Design in 2008 gehaald. Daarna ben ik aan het werk gegaan, maar ben ik ook aan een nieuwe studie begonnen: journalistiek in deeltijd. Deze opleiding heb ik in juni 2014 afgerond, en kort daarop ben ik begonnen met een ‘beloning’ voor mezelf: dit blog :)

Mocht je opmerkingen of vragen hebben, of om een of andere ander reden met mij in contact willen komen, dan kun je hieronder een comment achterlaten. Je mag me via de contactpagina ook een berichtje sturen.

9 reacties

 1. Ha Karin,

  Heerlijk, tips om je kleding te repareren. Daar ben ik ook altijd nogal van maar een goeie tip is nooit weg. Ik ben op zoek naar een uitleg om de boord van een overhemd te keren. Ouderwets klusje maar het lijkt me leuk om te proberen. Bovendien een overhemd dat mijn man graag draagt.
  Fijn dat ik je site gevonden heb!

  Groetjes Alice

  • Hi Alice, dankjewel voor je leuke reactie! Ik heb helaas heel weinig ervaring met kragen/mannenoverhemden. Maar als ik op Google zoek vind ik een Facebook post van studio Zigzag, misschien heb je daar iets aan? Altijd fijn als een kledingstuk weer lange tijd meekan!

 2. Karin, wat een leuke site! En in het Nederlands, helemaal top:) Ik deel je passie voor zelf kleding maken en hoop dat je er nog lang mee door blijft gaan. En dat je er nog veel over blijft schrijven. Leuk om te lezen. Zelf was ik ooit ook begonnen op blogspot maar ja…het volhouden …. Het blijven maken van kleding gaat me beter af:)

  • Dankjewel Aline! :) Ik heb ook een kijkje op jouw blog genomen- die ziet er ook goed uit! Jammer dat het je niet lukt om vaker te updaten. Mij helpt het om een kalender bij te houden en dan ongeveer twee keer in de week iets in te plannen.

   Maar soms vind ik het ook veel leuker om achter mijn naaimachine te kruipen ipv achter de laptop ;)

  • Hi Jacqueline, volgens mij heb je de optie al gevonden, toch? (Onder je comment het vakje “Stuur mij een e-mail als er nieuwe berichten zijn.”) Ik kreeg namelijk een notificatie van een nieuwe volger :) Overigens plaats ik elke woensdagochtend een nieuwe blogposts, met een kleine uitzondering af en toe :)

 3. Hoi Karin, zag een mooie foto in jouw blog van een Singernaaimachine . Zou hem graag gebruiken voor een kunstboek dat ik schrijf. Hierin komt een Singer naaimachine voor . Neem aan dat jij de beeldrechten hebt . Kan hier helaas geen plaatje meesturen van de reproduktie en kunstenaar die ik beschrijf . Voor meer info mail me even . Graag toestemming om jouw foto te mogen gebruiken.
  Alvast dank , Ch…

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.