Het is alweer de laatste dag van 2018! Ik houd wel van het einde van het jaar waarbij iedereen jaaroverzichten maakt. Ik blik ook terug, met een overzichtje van de meest populaire blogposts van het afgelopen jaar.

Toen ik mijn blog zo’n drieënhalf (wauw wat een woord!) jaar geleden begon, was het nog een persoonlijk blog waarop ik eens in de zoveel tijd een artikel plaatste over uiteenlopende onderwerpen. Vorig jaar ben ik meer de richting van naaiblog ingeslagen, wat me eigenlijk best goed bevalt. Vanaf mei ben ik ook regelmatiger gaan posten en heb ik geprobeerd om minimaal een keer in de week te updaten. En dat is best goed gelukt!

Blogs in 2018

Elk donker blokje is een blogje!

Ik wil mijn lezers, jou dus, dan ook hartelijk bedanken voor het bezoeken van mijn blog, want de interactie met mijn bezoekers vind ik het allerleukste!

Blogposts over naaisels

Deze creaties kregen de meeste bezoekers in het afgelopen jaar. Grappig genoeg zijn het maar drie verschillende patronen:

1. Moneta-jurkje: drie verschillende versies

Moneta jurk

In de eerste helft van het jaar leefde ik me uit op het Colette Moneta-patroon en maakte er meteen drie. Kennelijk vonden jullie ze net zo geslaagd als ik!

2. Rokje #2: halve cirkelrok met midilengte

halve cirkelrok

Deze blogpost stamt uit 2017 en was de tweede rok die ik ooit maakte. Ik draag deze rok regelmatig en het is zeker een van mijn favoriete zelfgemaakte rokjes. Leuk om te zien dat jullie dat ook vinden.

3. Jungle Leaves Moneta zomerjurkje van stretchkatoen

Moneta jurk Jungle Leaves

Nog een Moneta-jurk! Ik ging met Budgetstoffen.nl een samenwerking aan en dit was het eerste item wat ik daarvoor maakte. Mijn zwager was zo aardig om foto’s te maken met zijn professionele camera. Ik ben echt superblij met het resultaat!

4. Rokje #8 t/m #12: vier kokerrokjes!

Vier kokerrokjes

Dit jaar stond wel een beetje in het kader van een patroon vaker dan een keer gebruiken. Zo maakte ik in januari vier rokjes van hetzelfde patroon. Later volgde zelfs nog een vijfde kokerrokje en ik heb zelfs de stof al in huis voor nog eentje!

5. Het eerste herfstitem: de Ultimate Wrap Dress

Ultimate Wrap Dress Wikkeljurk

In het najaar maakte ik een lijstje van patronen die ik voor mijn wintergarderobe wilde maken. Daarvan was de Sew Over It Ultimate Wrap Dress een van de keuzes. Helaas is ie toch meer geschikt voor de herfst in plaats van een koude winter.

Blogposts over niet-creaties

Dit jaar vond ik het leuk om niet alleen over mijn creaties te schrijven, maar ook meer achtergrondartikelen over naaien te maken. Dit waren jullie favorieten:

1. Tutorial: broekspijpen versmallen

broekspijpen versmallen

Dit artikel staat met een flinke voorsprong op nummer 1 van best bekeken artikelen op mijn blog. Sterker nog, nummer 2 (mijn homepage) heeft slechts ongeveer de helft van de aantal bezoeken ontvangen…

Kennelijk is er een heel grote vraag naar het versmallen van je broekspijpen! Ik ben wel bang dat deze post de komende tijd populariteit verliest, aangezien wijde pijpen broeken weer populair worden ;)

2. Goedkope naaispullen van low budget winkels

Stiekem vind ik het een beetje grappig dat dit artikel zo vaak bekeken is. Maar ja, wie houdt er nou niet van bezuinigen met goedkope naaispulletjes die wel goed zijn?

3. Stoffen bestellen bij AliExpress: do or don’t?

AliExpress stof

Ik bestelde voor het eerst een aantal stoffen bij AliExpress en beschreef mijn ervaring uitgebreid. Zo te zien vragen jullie je ook af of het een goed idee is om daar te bestellen.

4. Mijn favoriete naaiblogs (Nederlands- en Engelstalig)

Favoriete naaiblogs

Sinds dat ik het lijstje met mijn favoriete naaiblogs heb gepubliceerd, wordt hij veel gelezen. Goed om te zien dat jullie op zoek zijn naar nog meer blogs over naaien!

5. Stoffenspektakel survival-guide (tips voor een succesvol Stoffenspektakel)

stoffenspektakel

Ook mijn tips over hoe je het beste een bezoekje naar het Stoffenspektakel kunt aanpakken, wordt graag gelezen. Geen verrassing natuurlijk, want zoiets wil je goed aanpakken ;)

Best nine op Instagram

Op Instagram kun je een graphic laten genereren met je meest gelikede foto’s van het afgelopen jaar. Dit waren de mijne! Als je me nog niet volgt, voel je vrij om me te volgen op mijn account karinkaykins.

Best nine Instagram

Grappig om te zien dat ook hier de Moneta’s populair waren, maar daar houden de overeenkomsten met m’n blog wel een beetje op.

Mijn blogplannen voor 2019

Voor 2019 ben ik van plan om weer lekker regelmatig te blijven bloggen. Een van mijn zwakke punten vind ik de fotografie op mijn blog, dus daar wil ik zeker ook in gaan investeren (lees: een betere camera kopen). Daarnaast wil ik me wat meer gaan focussen op social media zoals Pinterest en Facebook.

De komende weken heb ik vrij en ga ik weer lekker veel tijd doorbrengen in mijn naaikamer. Maar daarnaast is er ook een hoop te verven en klussen in mijn nieuwe naaiatelier zodat ik ‘m snel in gebruik kan nemen!

Bedankt voor het lezen, en ik wens je een fantastisch 2019!