Vijf Karins op een rijtje in zelfgemaakte outfits! Het tweede gedeelte van Me Made May is alweer achter de rug en het voel nog steeds als “still going strong”. Op werk en Instagram kreeg ik complimentjes op m’n kleding, dus dat was erg leuk om te horen!

Deel een vind je hier, en in deze post kun je meer over de achtergrond ervan lezen. Deze tien zelfgemaakte kledingstukken droeg ik tijdens het tweede gedeelte van de maand:

Me Made May: dag 11 tot en met 20

11 mei: ik droeg mijn Deer and Doe Plantain t-shirt met lange mouwen, gemaakt van donkerblauwe viscosetricot. Dit is een gratis patroon en ik zie ‘m heel vaak op Instagram voorbijkomen. Het is het eerste kledingstuk wat ik met mijn overlocker naaide (later hier meer over) en hij zit erg lekker!

12 mei: nog een Plantain shirt! Deze is gemaakt van tricot en heeft halflange mouwen met een zwart randje. De kwaliteit van deze grijze tricot is erg goed en daardoor was ie ook eigenlijk te warm op deze dag omdat het lekker zonnig was. Maar afgezien van dat feit, zit ie echt superlekker.

13 mei: vroeger droegen wij op zondag altijd onze ‘zondagse kleren’ (met als gevolg dat familieleden die ons alleen tijdens ons zondagse bezoekje naar onze oma zagen, klaagde dat we elke keer hetzelfde aan hadden, haha!). Dit keer voelde het een beetje alsof ik mijn ‘zondagse jurk’ aan had, want ik droeg mijn paars fluwelen Moneta-jurkje. Hij zit echt heerlijk en ik ben dol op de stof, alleen voor werk vind ik ‘m te feestelijk. Daarom droeg ik ‘m maar in het weekend. Ik heb nog een stuk fluweel over en ik ben aan het overwegen om hier een t-shirt van te maken.

14 mei: de werkweek begon weer. Het is altijd vrij koud op kantoor, dus ook al werd het zo’n 25 graden, ik droeg mijn Alex overhemdjurk. Ondanks de redelijk dikke stof had ik het nog steeds koud, waardoor ik besloot om een vest of jasje op mijn naaiplanning te zetten.

15 mei: ondanks dat het warm weer werd, ging ik toch voor mijn oversized blouse met lange mouwen, omdat ik toch de hele dag op kantoor zou zitten. Ik realiseerde me weer dat ik het echt geen fijn kledingstuk vindt qua model, maar ook niet qua dragen. Hij zakt steeds naar achteren waardoor ik er de hele dag aan loop te sleuren. Maar ja, voor de challenge was het wel een dagje te doen.

16 mei: mijn gele plooirokje rokje kwam uit de kast. Helaas is ie superstatisch, wat ik probeer te verhinderen door een onderjurk te dragen en een veiligheidspeldje in m’n rokzak, maar helaas helpt dat ook niet perfect. Als iemand nog tips heeft tegen statische kledingstukken, dan hoor ik het graag!

17 mei: ik droeg m’n jacquard kokerrokje met een rtw-batsleeve top. Ik moet zeggen dat het rokje door het gebrek aan rek niet heel lekker zit, maar ik vind ‘m wel ontzettend leuk en daarom het discomfort waard ;) De foto is helaas niet erg duidelijk, maar in het gelinkte artikel staan meer foto’s.

18 mei: eigenlijk was ik vrij, maar ik ging met m’n baas mee naar een pitch bij een groot bedrijf. Daarvoor was natuurlijk een nette outfit nodig, dus ik ging voor mijn grijze stretchrokje met een rtw-blousje. Tijdens deze maand realiseerde ik me dat ik eigenlijk best veel patronen zelf heb getekend.

19 mei: zaterdagochtend maakte ik mijn eerste La Maison Victor Odette-top af. Ze bieden nu het patroon gratis aan. Helaas was ik nogal koppig en dacht ik het beter te weten, maar dat pakte verkeerd uit waardoor m’n Odette toch even iets anders is geworden dan de bedoeling was. Maar ja, voor de stof gebruikte ik een overblijfsel, hij is best prima te dragen en ik weet nu wat ik aan moet passen. Binnenkort zal ik meer schrijven over m’n eerste Odetje.

20 mei: Opeens was het weer prachtig weer, dus het was tijd voor blote benen! Ik droeg de rok #1, oftewel de rok die ik als eerste heb gemaakt. Het is een cirkelrok en hij zorg af en toe nogal voor Marilyn Monroe taferelen als het waait. Ik heb van mijn oma nadat ze is overleden een doos met naaispullen gekregen, waar ook een aantal loodveters in zitten. Ik ga proberen om wat stukjes in de zoom te verwerken zodat ie niet meer zo omhoog kan vliegen.

Op naar het laatste deel…

Tot zover vind ik het erg leuk om mee te doen aan Me Made May. Mijn outfits raken wel een beetje op, dus waarschijnlijk begin ik binnenkort met het herhalen van kledingstukken. Vandaag staat een tripje naar het Stoffenspektakel op het programma. Hier ga ik alvast stoffen kopen voor kledingstukken waarvan ik deze maand heb ontdekt dat ik ze nog nodig heb.