Eigenlijk was ik van plan om pas na de maand mei een blog te schrijven over hoe Me Made May is gegaan, maar ik vond deze leuke blogs met al een weekverslag. Ik vond het veel te leuk om deze posts al te lezen, dus ik besloot om ook mijn eerste deel alvast online te zetten. Ik had er al eerder een blogpost aan gewijd, maar nog even een korte samenvatting over wat Me Made May (voor mij) inhoudt:

Me Made May en mijn pledge

Me Made May is bedacht door de blogger So, Zo, en staat in het kader van het (vaker) dragen van je zelfgemaakte kleding. Je pledge/belofte mag je zelf aanpassen. Dit is de mijne:

Ik beloof om in de maand mei, voor zes dagen in de week een zelfgemaakt of gerefashioned kledingstuk te dragen.

Hier gaan we! (en alvast excuses voor alle lelijke badkamerfoto’s…)

1 mei: een van de andere doelen van Me Made May is “to identify gaps in your wardrobe”. Oftewel: welke zelfgemaakte kledingstukken mis ik nog? Op dag 1 was het meteen al bingo: ik was net bij een nieuwe opdrachtgever begonnen en wilde me iets netter kleden dan normaal. Op dat moment kwam ik erachter dat ik geen zelfgemaakte top heb om onder een colbertje te dragen!

Daarom ging ik maar voor een jurkje. Het was regenachtig en koud weer op die dag, dus ik ging voor mijn allerwarmste jurk: de Molly dress in auberginepaarse Punta di Roma van Budgetstoffen.nl. Ik kon niet echt een goede locatie vinden voor een selfie, dus hierbij een oude foto van toen ik nog bij Van Lanschot werkte, waar ze superchique toiletten hebben met gigantische spiegels!

2 mei: ik droeg mijn Moneta-jurkje in groene lycra. Wel met een rtw (ready-to-wear) H&M vestje want het was nog steeds niet echt warm voor de tijd van het jaar.

3 mei: op deze donderdagochtend stond ik te laat op, dus ik had geen zin om uitgebreid een outfit te zoeken. Ik combineerde daarom snel mijn rtw trui met een refashion: het nepkraagje. De trui is eigenlijk te dun om er een blouse onder te kunnen proppen, dus dit was een perfecte combinatie.

4 mei: vrijdag was ik lekker vrij, en ik droeg mijn gloednieuwe Flash sweater van Kommatia Patterns. De stof heb ik gekocht tijdens ons tripje naar A Coruna, Spanje, en is heerlijk zacht! De sweater zit ook lekker, al ben ik wel blij dat ik nog een extra tailleband heb toegevoegd. Croptops op jeans zijn toch niet helemaal mijn ding… Op deze dag ging ik ook naar de kapper, zoals je in de volgende foto’s kunt zien.

5 mei: Opeens was het supermooi weer! Mijn benen waren echter nog niet klaar voor en om niet iedereen te verblinden met mijn lijkwitte benen, ging ik voor de beste zomeroplossing: een maxirok. Daarbij koos ik (wel) een croptop die ik ooit heb gerefashioned van een broek! Ik draag deze top niet zo vaak omdat hij toch wel kort uitvalt, maar hij blijkt de perfecte combinatie te zijn bij een hoge rok.

6 mei: het weer was nog steeds prachtig, dus ik droeg mijn zelfgetekende zomerrok voor het eerst. De foto’s gebruikte ik ook meteen om deze week een blogpost te schrijven over het rokje. Hij is echt superluchtig en perfect voor +25 temperaturen.

7 mei: weer terug naar werk! Ik droeg weer een Moneta-jurkje, dit keer die met gestreepte top en blauwe rok. Ik vind het echt heerlijk om ‘s ochtends slechts 1 kledingstuk aan te hoeven doen, in plaats van eerst alle combinaties uit te proberen.

8 mei: het is niet helemaal goed te zien op de foto, maar ik droeg mijn grijze kokerrokje, de eerste in deze series. Hij zit erg comfortabel maar ziet er meteen heel business-like uit!

9 mei: ik had bijna een paniekmomentje in de ochtend, want ik dacht dat mijn nieuwe Plantain t-shirt af was. Toen ik ‘m aandeed bleek het detail bij de mouwen erg vreemd uit te vallen. Plan B dus, waarvoor ik onderin mijn kast nog deze off-shoulder top vond. Dit is de eerste top die ik ooit heb gemaakt. Hij is niet perfect: de draadrichting is verkeerd en het elastiek is net iets te krap, waardoor ie omhoog kruipt. Toch realiseerde ik me dat het best een prima top is die ik vaker zou moeten dragen!

10 mei: mijn ‘pledge’  was om minimaal zes dagen een zelfgemaakt kledingstuk te dragen. Tijdens de eerste week ging dat prima, maar ik besloot om nu mijn ‘joker’ in te zetten. Ik begon mijn dag namelijk in mijn pyjama achter de naaimachine, daarna deed ik mijn sportkleding aan voor een sessie in de sportschool, daarna mijn verfkleding (niet zelfgemaakt, maar wel zelfbesmeurd- telt dat ook?) om te gaan klussen in huis. En toen had ik geen zin meer om een zelfgemaakte outfit samen te stellen.

 

Ik vond (vind!) het erg leuk om aan deze challenge mee te  doen. Het gaat me eigenlijk iets gemakkelijker af dan dat ik had verwacht! Ik merk wel dat ik nog best wel wat zelfgemaakte kledingstukken kan gebruiken die ik ook naar werk aankan. Ik kan vooral nog wel wat bovenstukken gebruiken, maar ik heb ook geen enkele zelfgemaakte broek. Dus bedankt, Me Made May, voor de inspiratie om mijn zelfgemaakte garderobe compleet te maken!