Ik weet het, de laatste tijd staat mijn blog nogal in het kader van Me Made May. Zelfs nu het alweer juni is! Maar voorlopig is dit het laatste blog hierover.

Me Made May

Een van mijn favoriete outfits deze maand.

Toen ik nog geen jaar naaide, kwam ik steeds de tag “Me Made May” tegen op Instagram. Ik vond het superleuk en inspirerend, maar op dat moment had ik nog niet genoeg zelfgemaakte kledingstukken om een beetje te kunnen variëren. Ik zette het wel op de planning voor 2018 en dat ik nu al mee kon doen was wel een beetje een ‘dream coming true’. Stiekem ben ik wel een beetje trots op mezelf dat het is gelukt om mee te doen aan Me Made May zonder vroegtijdig af te haken!

Hier vind je alle 29 outfits die ik deze maand droeg: deel 1, deel 2, deel 3. En hier het artikel met uitleg.

Hoe ging Me Made May?

In het begin viel het me erg mee om mee te doen. Op één of andere manier wordt het veel gemakkelijker om ‘s ochtends een kledingstuk te kiezen als je keuze beperkt wordt tot alleen maar zelfgemaakte kleding. Ik had mezelf wat speling gegeven door te zeggen dat ik zes keer in de week een zelfgemaakte outfit ging dragen, maar die ‘joker’ heb ik maar twee keer ingezet.

Me Made May

Ik was het bestaan van deze top bijna vergeten…

Eerder trok ik ‘s ochtends toch vooral outfits uit de kast die ik heel vaak draag, puur uit gemak. Nu ging ik bewustere keuzes maken. Met veel zelfgemaakte kledingstukken ben ik erg blij, dus ik voelde me ook goed als ik ze droeg. Dus dat was zeker een pluspunt.

Op ongeveer 2/3e van de maand vond ik het toch minder leuk worden. Ook al had ik met mezelf afgesproken dat ik best outfits mocht herhalen, ik vond dat toch niet echt leuk om te doen. En voor m’n Instagram-volgers werd het volgens mij ook saai.

Aan het einde van de maand was ik echt m’n motivatie kwijt, omdat ik zo’n beetje al m’n zelfgemaakte outfits wel een keertje had gedragen.

Ik vond het ontzettend leuk om alle outfits van deelnemers te zien op Instagram. Ik heb ook menig foto of patroon opgeslagen om ook nog eens zelf te maken.

Een aantal conclusies:

  • Zelfgemaakte basics zijn ontzettend fijn en kan ik wel wat meer van gebruiken.
  • Ik draag veel blauw.
  • Het is best moeilijk om elke dag een degelijke foto te maken
  • Ik droeg een aantal kledingstukken die ik vorig jaar heb gemaakt en niet zo vaak meer draag en dat terwijl ze best leuk zijn.
  • Een aantal kledingstukken moet ik toch echt aanpassen, wil ik ze vaker dragen.
  • Ik heb nog nooit zoveel jurkjes en rokjes gedragen als deze maand! Eerder droeg ik veel jeans. Al m’n spijkerbroeken gaan kapot dus dit kwam wel goed uit, haha!

De missende elementen in mijn zelfgemaakte garderobe

Toch is meedoen aan Me Made May niet alleen omdat het leuk is, je kunt er ook iets van leren. Zoe, de bedenkster van de challenge gaf in haar sign-up post een aantal voordelen en mogelijke leermomentjes aan. Er is eentje die er voor mij uitsprong:

Me Made May

Maar zomerjurkjes zijn wel erg leuk!

“Find out what the ‘holes’ in your wardrobe are so that you are able to use your garment-creating time more usefully in the future.”

Meteen op dag 1 kwam ik zo’n ‘gat’ tegen in mijn garderobe. Gaandeweg heb ik ze opgespaard, en ik ben van plan om mijn naaiplannen hier op af te stemmen.

Zo krijg ik meer kledingstukken waar ik echt iets aan heb, want om eerlijk te zijn, een zomerjurkje kun je maar een paar weken (dagen?) in het jaar aan, hier in Nederland.

Top voor onder colbertje

Op de eerste dag wilde ik mijn jeans en colbertje combineren met een zelfgemaakte top, maar ik kwam tot de ontdekking dat ik zo’n top helemaal niet heb. Ik heb sowieso al een Odette t-shirt op mijn planning (lees: naaitafel) staan en ik ga op zoek naar nog wat andere leuke topjes.

Colbert/vest/bomberjack/jasje

Dit is een echt kip-ei verhaal. Behalve dat topje om ergens onder te dragen, heb ik het ‘warme’ kledingstuk ook niet! Op het kantoor waar ik nu werk is het altijd best fris, dus ik kan goed een aantal vesten en dergelijke gebruiken.

Sportoutfit

Ik probeer regelmatig te sporten (twee a drie keer per week). Het lijkt me leuk om dan ook iets zelfgemaakts te kunnen dragen. Daarnaast is mijn favoriete sportbroek laatst kapot gegaan en kan ik geen fijne legging vinden. De meiden van Girls in Uniform hielden in mei net hun sportmaand, waar ik lekker veel inspiratie kon opdoen.

Broeken

Ik bedacht me: ik combineer nu mijn zelfgemaakte kleding met mijn rtw (ready-to-wear) kleding die ik in de winkel heb gekocht. Maar als ik volgend jaar volledig zelfgemaakte kleding wil dragen, dan heb ik broeken nodig. Ik heb nog nooit een broek gemaakt, maar het is zeker iets wat ik het komende jaar wil uitproberen.

Voor de volgende keer

Odette - La Maison Victor

Nog meer Odettes maken!

Ik ben van plan om volgend jaar weer mee te doen. Ik denk dat ik dan mijn pledge aanpas naar 7 dagen in de week en niet alleen één kledingstuk, maar een hele outfit. Tegen die tijd heb ik hopelijk zoveel kledingstukken verzameld dat het mogelijk is.

Ik heb in ieder geval nu een hoop geleerd over ‘wardrobe-planning’ dus ik heb nog een heel jaar om mijn garderobe compleet te maken.

 

Heb jij ook meegedaan met Me Made May? Welke kennis of inzichten heb jij opgedaan?