Vorig jaar hoorde ik voor het eerst van “Me Made May” toen de tag op veel Instagram-accounts verscheen. Het komt er op neer dat je tijdens de maand mei gemotiveerd wordt om je zelfgemaakte kleding vaker te dragen. Veel mensen maken een ‘pledge’ dat ze elke dag een zelfgemaakte outfit dragen. Je mag deze belofte echter zo ver aanpassen als je wilt, zolang jij jezelf maar uitdaagt!

Toen ik er voor het eerst van hoorde, was ik nog niet zo lang bezig met naaien en had ik ook nog niet zoveel kleding gemaakt. Nu zijn we echter een jaar verder en voel ik me zelfverzekerd genoeg om ook mee te doen! Dus ik heb de volgende pledge gemaakt:

‘I, Karin (www.karinkay.nl/ @karinkaykins), sign up as a participant of Me-Made-May ’18. I endeavor to wear a self-made or refashioned garment for at least six days a week for the duration of May 2018’.

Dat houdt dus (helaas) niet in dat ik elke dag een ‘unieke’ outfit zal dragen. Zoveel zelfgemaakte kleding heb ik ook weer niet in mijn kast hangen! Ik heb zes in plaats van zeven dagen gekozen om me toch een beetje speling te geven. Ik ben van plan om regelmatig stories en foto’s op Instagram te plaatsen en in juni zal ik ook een blogpost schrijven. Hopelijk gaat het een beetje lukken met de foto’s, aangezien ik niet echt goede mogelijkheden heb om foto’s te maken.

Meer weten over Me Made May ’18?

Meer informatie over Me Made May vind je op het blog van So, Zo en hier kun je je ook aanmelden.