Toen ik dit stofje kocht, dacht ik eigenlijk niet aan kerst. Ik dacht vooral “da’s een hele fijne stof voor een trui en wat een leuke glitterstrepen!” Toen ik ermee bezig was realiseerde ik me pas hoe kerst-achtig de stof is.

Op de website van Budgetstoffen heet ie ook “Christmas sparkle”. Maar ja, op het Stoffenspektakel stond dat er natuurlijk niet bij ;) Ik vind het een heel fijne trui geworden, dus ik ga ‘m lekker het hele jaar door dragen!

De Mandy Boat Tee

Ik vond de stof het beste passen bij een ruimvallende sweater. Op Instagram had ik de Mandy Boat Tee al verschillende keren langs zien komen, dus die keuze was snel gemaakt. Het patroon is ook nog eens gratis te downloaden van de Tessuti Patterns website. Het patroon is beschikbaar in vier verschillende maten (maar valt sowieso ruim) en je kunt voor 3/4e of lange mouwen kiezen.

Omdat de sweater een aangeknipte (of aangegroeide?) mouw heeft, valt ie lekker ruim en zijn de mouwen een beetje vleermuis-achtig.

Mandy Boat Tee

De constructie

Ik ging voor de kleinste maat, dat is voor mij nog oversized maar ook weer niet zo groot dat ik er in verdrink. Het in elkaar zetten ging echt supersnel, vooral ook omdat je garen een soort van verdwijnt in de stof. Echt heel fijn, want je ziet het helemaal niet als het even niet zo recht is. De hals en onderkant van de trui heb ik dus ook gewoon zo afgewerkt. Je moet dus wel dezelfde kleur garen gebruiken, want anders zie je het wel.

Schoudernaad verstevigenOmdat de stof best wel ‘drapey’ is, heb ik ervoor gekozen om de schoudernaden met doorzichtig elastiek te verstevigen, volgens deze tutorial van Colette. Dat was echt supersimpel om te doen. Volgens mij gaat het heel goed helpen tegen het uitzakken.

Kennelijk heb ik korte armen, want de mouwlengte is vaak te lang voor mij. In dit geval waren de 3/4e mouwen al bijna lang genoeg. Ik voegde nog een boordje toe aan de mouwen, omdat ik het fijn vind als de mouwen aansluiten.

Qua lengte was de Mandy Boat Tee iets te lang voor mij, maar ik ben dan ook maar 1,63 m. Ik korte hem nog zo’n 5 cm in. Als finishing touch kreeg hij een eigen label (je kunt trouwens nog steeds zelf labels via Dutch Label Shop met 15% korting bestellen met de code KarinKayNL15). Het verschil tussen de voor- en achterkant is ook moeilijk te ontdekken, dus dat probleem is ook zo opgelost.

Resultaat

Mandy Boat Tee

Voilà, hier is mijn rode glittertrui! Zoals je ziet is ie lekker ruim en casual. Vaak merk je dat lurex in stof kriebelt, maar deze stof is juist heerlijk zacht! Ook het model vind ik helemaal top, en ik zit te overwegen om er nog een paar te maken. Ik heb nog een gebreide donkergroene stof liggen, dus dan is mijn kersttrui-collectie helemaal compleet, haha!