Beste lezer, welkom bij mijn eerste maandoverzicht! Omdat er zoveel dingen zijn waar ik over wil ‘kletsen’ op mijn blog maar niet echt bij een bepaald blogartikel passen, heb ik besloten om elke maand een overzichtje te maken. Misschien blijkt het wel een flop of worden het mijn meest bezochte artikelen… We zullen het zien!

November 2018

Deze maand was behoorlijk druk voor mij. Ik werkte voor twee opdrachtgevers tegelijkertijd, waarbij het af en toe wel moeilijk was om alle ballen in de lucht te houden. Daarnaast kreeg mijn vriend een flinke aanval van nierstenen en heb ik best wat tijd met ‘m doorgebracht in het ziekenhuis. Tegelijkertijd werd onze zolder verbouwd (zoals ik eerder al schreef, inclusief mijn nieuwe naaikamer!) en is de hovenier begonnen aan de tuin.

Bij ons is het altijd zo dat het een tijdje heel rustig is en vervolgens komt ALLES TEGELIJKERTIJD. Deze maand is daar een perfect voorbeeld van. Gelukkig hoef ik nog maar een paar weken te werken, daarna heb ik lekker drie weken vrij!

Wat lag er deze maand op mijn naaitafel?

Gelukkig had ik tussen de bedrijven door nog wel wat tijd om me in mijn naaikamer te verschansen. Misschien is naaien ook wel een beetje een soort van therapie, want je focust even op iets heel anders dan de alledaagse zaken.

Ik maakte twee rokjes af, de Sew Over It Erin en het Sandy cirkelrokje van Freesewing. Daarnaast maakte ik in een paar uurtjes de Mandy Boat Tee van een stof die toch wel erg kerstig bleek te zijn.

Daarnaast werkte ik aan een jurk van prachtig groen fluweel van Budgetstoffen.nl. Ik wil deze met de kerst (of tenminste op één van de meerdere kerstfeesten waarvoor ik ben uitgenodigd) dragen. Ik gebruikte hiervoor een patroon van McCall’s wat ik al eerder heb gebruikt, maar ik vond het resultaat zo… saai, eigenlijk. “Dit is niks voor kerst”, was mijn conclusie. Terug naar de tekentafel, dus!

Ik heb veel gegoogled naar “velvet dress” en ik vond veel prachtige off-shoulder modellen, of modellen met een hoge halslijn. Dat lijkt me wel wat. Ik heb echter niet genoeg stof om nog een hele nieuwe jurk te maken en ik vind het ook een beetje eng om de schaar in deze te zetten. Daarom heb ik eerst een proefmodel gemaakt voor het nieuwe lijfje. Dit is het Cannes patroon van Kommatia patterns, deze ga ik gebruiken voor de nieuwe jurk.

Binnenkort zet ik de schaar er in en begint de operatie… Duim maar voor me dat het niet grandioos mislukt ;)

Aangeschaft

Ik heb mezelf een ‘verbod’ opgelegd op het kopen van nieuwe stoffen, omdat ik op het moment een best grote stapel heb. Daarom heb ik voor Black Friday geen stoffen, maar patronen geshopt. Mijn lieve moeder stuurde me deze week een berichtje over een uitverkoop bij een winkel die ook fournituren verkoopt. Daar heeft ze voor mij even 16 lange ritsen op de kop getikt. Voor slechts 16 euro, nieuwprijs 80. Koopje toch?! De komende jaren hoef ik in ieder geval geen lange ritsen meer te kopen!

Bij de Kwantum kocht ik de art deco doos die ook op de maandoverzicht-foto staat. Het is eigenlijk een juwelendoos, maar ik bewaar er mijn knopen en kledinglabels in. Ideaal!

Blognieuws

Ik heb superleuk nieuws wat betreft twee samenwerkingen met hele fijne bedrijven! De eerste is met één van mijn favoriete stoffenwinkels, Budgetstoffen.nl. Zij beginnen straks een blog en daarvoor ga ik artikelen schrijven. Voor deze blogs heb ik een hele stapel prachtige stoffen gekregen (waaronder de groene fluwelen stof).

Het lijkt me echt supertof om mijn eigen schoenen te kunnen maken en daarom vind ik Sneakerkit.eu echt een fantastische uitvinding. Ik heb van hen een kit opgestuurd gekregen om het uit te proberen. Nu nog een stof of leer kiezen…

En daarnaast is het nog steeds mogelijk om met de code “KarinKayNL15” 15% korting te shoppen op je eigen kledinglabels via Dutch Label Shop. Mits je niet al van hun flinke Black Friday kortingen gebruik hebt gemaakt, natuurlijk ;)

Inspiratie

Deze maand kwam ik de volgende leuke artikelen tegen:

  • Sarah van Wanderstitch reisde naar New York en bezocht met haar man een flink aantal stoffenwinkels, waaronder de welbekende Mood.
  • Een erg chique oversized broekpak van Emmanuelle in een lekker felle kleur. Ik wou dat ik het lef had om zulk soort outfits te dragen!
  • Een prachtige chique jurk van Julia Bobbin. Dit is gewoon haute couture hoor. Ik ben erg jaloers op iemand die zoiets zelf maakt!
  • Handige tips voor het kopen van stoffen op de blog With my hands – Dream.
  • En ik heb de Kickstarter van Sugardale Sewing Patterns gesteund. Inmiddels is er genoeg geld opgehaald en gaat het project door! De video op de Kickstarter pagina geeft goed aan wat je van deze patronen kunt verwachten. Ik vind de uitgesproken stijl echt supertof. Het Hilda-rokje met de ruime zakken is ook helemaal in mijn straatje, dus die heb ik dan ook gekozen als beloning.

En jij, wat heb jij deze maand voor leuke dingen beleefd?