Mei 2019

Mijn maandoverzicht komt iets later deze maand in verband met mijn laatste outfit-post over Me Made May. Hopelijk zijn jullie MMM nog niet zat (ik wel een beetje), want ik ga jullie bijpraten over wat ik ervan heb opgestoken.

Deze maand heb ik mijn kledingkast grondig opgeruimd. Ik wil uiteindelijk toe naar een zelfgemaakte garderobe en ik wilde zo beter inzicht krijgen en de boel flink opruimen. Dat is goed gelukt en er waren best wat eye-openers… Ik bedoel: heb je wel eens geteld hoeveel kleding je hebt? Ik nu wel, maar ik laat je nog even in spanning over het resultaat want ‘de weg naar een zelfgemaakte garderobe’ wordt een hoofdstukje wat je hier vaker voorbij zult zien komen.

Wat heb ik geleerd van Me Made May?

Me Made May 2019

Net zoals vorig jaar was het niet echt ‘moeilijk’ om elke dag een zelfgemaakte outfit aan te trekken. Hier vind je al mijn outfits terug: deel 1, deel 2, deel 3.

Het weer was behoorlijk wisselvallig, waardoor ik toch vaker voor jeans en een top ging in plaats van een van mijn vele jurkjes of rokken.Wat ook meespeelde is dat ik vorig jaar in mei voor een financiële instelling werkte waar iedereen zich best chique kleedde. Nu had ik meer een jeans-sneakers-grote-trui dresscode, waardoor ik m’n jurkjes wat meer in de kast heb laten hangen.

Ik merkte al snel dat mijn kleding moeilijk onderling te combineren is. Er zijn maar een paar zelfgemaakte tops die bij mijn rokken passen, bijvoorbeeld. Net zoals ik vorig jaar concludeerde, heb ik zelfgemaakte broeken nodig, wil ik van top tot teen zelfgemaakt dragen. En ik heb sinds de vorige mei wel wat vasten/jasjes gemaakt, maar ik kwam er eigenlijk nog steeds een paar te kort.

Kortom: ik moet broeken en vesten maken!

Verder vond ik het net zoals vorig jaar een beetje vervelend worden om steeds foto’s te maken. Ik heb toen wel een selfiestick gekocht, die erg kneuzig is maar extreem handig voor het maken van outfitselfies. In het begin poste ik netjes elke dag mijn outfit op Instagram, maar dat werd snel saai.

Wat lag er op mijn naaitafel?

Ik ben bijna de hele maand mei bezig geweest met mijn Sew over it Lola-jas. Nou ja, ik heb ook veel andere dingen in de weekenden gedaan waardoor ik er niet zoveel tijd voor had. Vaak heb ik het gevoel dat ik iets zo snel mogelijk af wil maken, maar voor deze jas heb ik lekker de tijd genomen. En dat werkte best relaxt! Mijn jas is inmiddels af, binnenkort zal ik een blogpost over het hele proces schrijven, want het was een behoorlijk klus!

Ik was ook begonnen met een proefmodel van een jurk uit de Burda Easy. Maar vreemd genoeg verloor ik mijn inspiratie/drive toen ik het proefmodel paste… Dus ik besloot om dan eerst aan de Tania Culotte te werken die ik tijdens onze vakantie wil dragen. Inmiddels is ie bijna af en ik ben er superblij mee! Hij ziet er uit als een rokje maar het is een broekje.

Omdat ik bij mijn Lola-jas voor het eerst met paspelband heb gewerkt (en mijn eigen heb gemaakt), besloot ik om het ook toe te passen bij mijn flanellen pyjamabroek. Die was namelijk net iets te kort uitgevallen, maar door een aantal kleine restjes samen te voegen, kon ik een soort van boord maken. Door het paspelband lijkt het er nu op alsof het altijd al zo geweest had moeten zijn, én mijn pyjamabroek is lekker oversized!

En in de categorie aanpassingen/reparaties, heb ik ook de rits in mijn spijkerbroek vervangen. Daar keek ik heel erg tegenop en ik dacht dat het niet zou lukken met mijn naaimachine. Echter vond ik een tutorial, waaruit bleek dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Ik heb één van mijn twee kapotte broeken gefixt, de ander ga ik binnenkort doen. Ik ben zo blij dat ik mijn jeans nu weer aan kan!

Aangeschaft

Bij Naaipatronen.nl was een sale voor McCall’s patronen. Daar zat ik al een tijdje op te wachten, dus ik sloeg mijn slag voor twee jaspatronen die ik tijden geleden al gebookmarkt had. Het voelt een beetje gek om nu een patroon te kopen voor een winterjas, maar dan heb ik ze maar alvast! De cape lijkt me erg fijn om in de herfst te dragen. Ik kocht ook een patroon voor een blouse met raglanmouwen, maar deze is helaas nog niet aangekomen.

Sinds februari heb ik geen stoffen gekocht, wat ik best netjes van mezelf vind. Ik heb de afgelopen maanden best wat stoffen opgemaakt, dus ik vond het tijd voor nieuwe stoffen voor mijn zomergarderobe. Ik ging samen met mijn moeder naar de lapjesmarkt in Utrecht waar ik deze mooie stoffen van haar cadeau kreeg. Ik schreef ook een artikel met tips voor de Utrechtse lapjesmarkt.

Naai-inspiratie

Deze artikelen vielen me de afgelopen maand op:

Hoe was jouw mei?