Maart 2019

Mijn blog is voornamelijk een zelfmaakmodeblog, maar ik wil het in dit maandoverzicht toch even hebben over de droevige gebeurtenissen in Utrecht deze maand. Het heeft namelijk een behoorlijke indruk op me gemaakt. Ik woon namelijk vlakbij de tramlijn… Tien minuten de verkeerde kant op, en het drama had zich in onze achtertuin afgespeeld. Ik werkte op deze maandag thuis en ik kreeg toch behoorlijk de kriebels toen ik een NL-alert kreeg om binnen te blijven want de schutter was nog niet gepakt en ik steeds meer helicopters onze kant op zag komen…

De dader werd opgepakt, er werden herdenkingen gehouden en de meeste mensen gingen weer gewoon verder met hun dagelijkse leven. Maar ik hoop toch echt dat men wat heeft geleerd hiervan en de regels flink zal aanscherpen. Ik bedoel, wat doet zo’n man die volgens zijn strafblad en verleden een gevaar is voor de samenleving op vrije voeten?! De situatie is natuurlijk niet vergelijkbaar, maar ik vraag me af of we dan helemaal niets hebben geleerd van Anne Faber?

Anyway, dit wilde ik even kwijt aan het wereldwijde web. Even een nieuw kopje thee halen, en dan weer verder met vrolijkere onderwerpen.

Wat lag er op mijn naaitafel?

Ik heb voornamelijk aan jurkjes gewerkt, namelijk mijn tweede Charleston-jurk in wetsuitstof en mijn verjaardagsjurk: Alix van By Hand London. Beide jurken zijn niet echt om elke dag aan te trekken dus ik weet niet of ik ze heel veel zal dragen, maar ik vond het juist leuk om dingen te maken met wat meer karakter.

Verder werkte ik aan een trui uit My Image 17. Het is een coltrui, dus ik moet een beetje opschieten zodat ik hem nog op een paar frisse dagen kan dragen. Alhoewel, het weer is toch behoorlijk wisselvallig de laatste tijd en het zou me niks verbazen als we weer een koude periode krijgen. Toen ik aan m’n coltrui werkte was ik helaas zo dom om door mijn eigen vinger te naaien… OEPS! Uit reflex trok ik mezelf los en gelukkig is de naald gebroken. Het is niet door mijn nagel of bot gegaan dus het valt allemaal heel erg mee, ik was vooral geschrokken. Ik moet de mouwen en onderkant nog afwerken en dan is ie ook klaar.

My Image 17 1863

De puinzak als patroon en de stipjesprint op de stof was overigens heel handig voor het recht van draad leggen van de stof!

Over een maandje is het weer mei, wat betekent dat ik weer ga meedoen aan Me Made May! Daarvoor kan ik nog wel wat items gebruiken, zoals een broek. Ik weet alleen niet of dat me gaat lukken om deze in april te maken, want ik begin komende week aan een nieuwe klus met weer een lange reistijd.

Aangeschaft

Op mijn verjaardag was het Stoffenspektakel in Den Bosch. Omdat ik vrij had genomen was ik eerst van plan om te gaan, maar toen heb ik toch maar besloten om dat niet te doen. Ik heb namelijk heel veel mooie stoffen in mijn kast liggen waar ik maar niet aan toe kom. Dus voorlopig ga ik proberen om zoveel mogelijk op te maken voordat ik weer ga inslaan in een webshop of op het Stoffenspektakel.

Ik heb echter wel een tripje gemaakt naar de Kringloopwinkel, en daar kwam ik een paar oude Burda’s tegen. De ene was echt heel oubollig, maar de ander had best leuke zomeroutfits dus die heb ik meegenomen. Ik kocht ook een (nep) wikkeljurk om te refashionen. De jurk heeft namelijk een printje van schoonzwemsters in rode badpakjes, hoe cool is dat?! Het is een vrij lange jurk maar hij is wel erg smal, dus ik weet nog niet wat ik ervan ga maken aangezien er niet zo heel veel stof aan zit en de print wel een beetje mooi moet doorlopen.

Blognieuws

Begin maart was mijn blog vijf jaar oud! Ter verduidelijking: het is niet dat ik vijf jaar over zelfmaakmode heb geblogd hoor. Het is vijf jaar geleden dat ik dit domein heb aangeschaft. Maar het is wel ongeveer een jaar dat ik nu regelmatig blog, dus dat voelt als een mijlpaal!

Naai-inspiratie

Ook deze keer weer een kleine dosis naai-inspiratie:

Hoe was jouw maart? En pas op voor de 1 april-grappen vandaag ;)