Juni 2019

Zo hee, het eerste deel van het jaar is alweer voorbij! Nu kan ik zeggen dat we de langste dag hebben gehad, maar laat ik vooral zeggen dat de zomer net is begonnen en we nog 2,5 maand zomer voor de boeg hebben!

Dit was een heel fijne maand voor mij, want het was rustig op werk en ik had twee weken vakantie. Ik heb daardoor superveel tijd kunnen doorbrengen in mijn naaikamer en een recordaantal kledingstukken gemaakt! Vanaf vandaag word ik weer gedetacheerd bij een nieuwe opdrachtgever (spannend weer, zo’n eerste dag) waar het waarschijnlijk best druk wordt, dus het is weer gedaan met de rust.

Wat lag er op mijn naaitafel?

Aan het begin van de maand maakte ik plannen voor onze citytrip naar Rome. Ik wilde een koffer vol met zelfgemaakte kledingstukken mee, en ik had nog niet zoveel zomeroutfits. Correctie: ik heb wel een aantal zomerjurkjes, maar niet zoveel die echt voor 30+ graden in de stad geschikt zijn. Dus ik ging aan de slag!

Eerst maakte ik nog een donkergrijze Adele cardigan, om in het vliegtuig te dragen. Toen maakte ik twee Tania culottes: een korte, en een langere versie voor in het Vaticaan (daar moet je je knieën en schouders bedekt houden). Als laatste maakte ik nog even een halterjurk van dunne tricot met een patroon van de Duitse Patty Doo (de Coco-jurk). Helaas moet ik deze laatste jurk nog aanpassen omdat de taille veel te laag bungelt. Hier zie je alle outfits die ik mee had: Mijn zelfgemaakte vakantiegarderobe voor Rome.

Tania culottes op mijn naaitafel

Mijn tweede paar Tania-culottes op de naaitafel

Na ons tripje had ik nog een paar dagen vrij en ik besloot om met mijn grote lading stof-restanten aan de slag te gaan. Het is echt niet normaal hoeveel lapjes ik over heb… En helaas is het merendeel te klein om er een echt kledingstuk van te maken. Soms vraag ik me wel eens af waarom ik het allemaal bewaar, maar ik vind het zonde om alles zomaar weg te gooien.

Op mijn naaitafel: stoffen combineren

Een paar van de weinige stoffen die goed te combineren zijn

Ik werkte aan twee kledingstukken met gratis patronen: de Amy-trui van Patty Doo, en de Lago tanktop van Itch to Stitch. Zodra ik de tweede helemaal af heb ga ik ze fotograferen en een blogpost maken. Als laatste deze maand begon ik aan een jurkje van een van de stoffen die ik had besteld in de Driessen Stoffen webshop. Het is een a-lijn jurkje met een cirkelrok, precies mijn stijl ;) Hij is inmiddels ook al bijna af!

Rad Patterns Rosie Dress

Die sterren goed uit laten komen op je voorgevel is toch nog best moeilijk…

Aangeschaft

Rome staat bekend om de (luxe) stoffenwinkels, dus ik had me voorgenomen om lekker te gaan shoppen. Ik heb mijn vriend meegesleept naar een drietal winkels, maar helaas heb ik niks gekocht. Dat had er enerzijds mee te maken dat de stoffen reteduur zijn daar, ik zag verschillende stoffen van de 300 euro per meter. En het waren ook prachtige stoffen, maar het was niet naar mijn smaak… Ik was op zoek naar leuke zomerse prints, maar in een winkel hadden ze alleen maar donkere stoffen, en in een andere vond ik het allemaal maar oma-stijl hebben.

Dus om mezelf te troosten plaatste ik een uitgebreide bestelling in de webshop van Driessen Stoffen! Ik heb naar leuke prints gezocht om voor zomer-items te gebruiken. Deze mooie stoffen arriveerden een paar dagen later:

Bestelling Driessen Stoffen

Punta di roma, chiffon, polyester, katoenen poplin en een stukje kant.

Daarnaast bestelde ik een aantal pdf-patronen, voor natuurlijk de Tania culotte en Coco-jurk. Ook shopte ik in de Makerist $2 sale en bestelde twee patronen van Carina Sewera om sporttopjes van te maken.

Naai-inspiratie

Via Bloglovin (volg je mij al via Bloglovin? Dat kan via mijn Bloglovin profiel) kwam ik weer een aantal leuke artikelen tegen:

Fijne week!