Juli 2019

Wat was het heet deze maand! Gelukkig hebben we prima airco op werk, dus was het daar prima uit te houden. Over werk gesproken: deze maand ben ik weer begonnen aan een nieuwe detacheringsopdracht. Dit keer zit ik voor het eerst echt in de e-commerce, wat ik reuze interessant vind en er heel veel te leren is.

Echter merk ik dat het best een pittige opdracht is (eigenlijk is het een functie voor 5 dagen die ik in 4 prop) waardoor ik ‘s avonds geen zin meer heb om mijn laptopje erbij te pakken om aan mijn blog te werken. Gevolg daarvan is dat ik iets trager ben met updaten en mijn nieuwe layout toch nog even moet wachten.

Wat lag er op mijn naaitafel?

Mijn naaikamer werd ontzettend warm met de 35+ graden, waardoor ik minder tijd dan normaal aan mijn naaiprojecten heb besteed. Nadat ik mijn kast grondig had opgeruimd, bleek dat ik niet echt meer een fatsoenlijke zomerjas heb. Daarom ging ik aan de slag met een jasje. Het patroon is van de Knipmode (eindelijk weer iets voor mijn Knipmode challenge!) en heeft een simpele snit. Ondanks dat heb ik wel eerst twee proefmodellen gemaakt voordat ik mijn schaar in de echte stof zette.

Voor de stof kreeg ik blauwe corduroy en jeansknopen toegestuurd van Budgetstoffen. Maar met 38 graden heb ik niet zo’n zin om aan een jasje te werken, dus heb ik hem even op pauze gezet om aan mijn Patty Doo Coco-jurk te werken, die eigenlijk al af was maar ik nog de taille van wilde aanpassen.

Aangeschaft

Deze maand heb ik me redelijk goed ingehouden qua stoffen kopen, ha! Ik kreeg wel van Budgetstoffen corduroy toegestuurd, en bestelde meteen witte tricot voeringstof en tweed mee. De tricot voering (volgens mij is het charmeuse) heb ik ook in het zwart en vind ik ontzettend fijn om te gebruiken als onderrok/jurk. De tweed was spotgoedkoop (1 euro de meter) en wil ik gebruiken voor een proefmodel voor een winterjas. Ik had echter verwacht dat ie wat dikker zou zijn… Maar niet getreurd, ik vind hem eigenlijk zo leuk dat ik er eigenlijk wel een broek of jasje van zou willen maken! Nu nog even bedenken hoe ik 6 meter aan tweed ga drogen :’)

Naai-inspiratie: corduroy, tweed, charmeuse

Daarnaast bestelde ik een supergrote geodriehoek (32 cm). Toen ik jaren geleden een naaicursus volgde hadden ze daar zo’n grote geodriehoek. Sindsdien ben ik op zoek geweest naar eentje, maar kon er geen vinden (voor een schappelijke prijs). Nu vond ik er eentje bij Conrad!

Sew Over It Penny jurkDeze maand hielden ook verschillende patroonbedrijven uitverkoop. Ik schafte bij Sew Over It het patroon voor de Penny-jurk aan. Dat lijkt me een ideaal patroon voor de zomer!

Naai-inspiratie

Deze maand kwam ik weer leuke naai-inspiratie tegen op de volgende sites:

En mijn favoriete liedje van deze maand: Paper Rain van Andrew McMahon in the Wilderness :D

Heb jij het een beetje koel weten te houden deze maand?