In december heb ik mijn maandoverzicht maar even overgeslagen, omdat ik ook een aantal eindejaars-/samenvattende artikelen publiceerde. Tijd om de draad weer op te pakken!

Januari 2019

Om toch nog even terug te blikken op december: we brachten de kerstdagen in de Ardennen door. Dat was erg geslaagd! Ik nam ook een kijkje in de Veritas winkel (een soort stoffen én lingerie/sokkenwinkel) in Namur, en op de terugweg maakten we een stop bij de stoffenwinkel BBMS vlakbij Den Bosch. Met een buit van maar twee stoffen heb ik me eigenlijk behoorlijk ingehouden dit keer ;)

Vanaf de kerst tot en met de tweede week van januari had ik vakantie gepland, dus ik heb best veel in mijn naaikamer gezeten. Halverwege de maand ging ik weer aan het werk en bracht ook een bezoekje aan de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Mijn kantoor zit daar namelijk vlakbij. Helaas slaagde ik daar ook niet, al was het wel kwijlen bij de stoffen van Nanucci Tessuti. Maar 300 euro voor een metertje kon ik toch niet goedpraten voor mezelf, haha!

We hebben deze maand ook weer geklust, want mijn nieuwe naaikamer is inmiddel gestuct. Qua afwerking is er echter nog heel veel te doen. Helaas hadden we ook pech met onze zolderverbouwing: de aannemer ging de vloer repareren, waarbij lekkage ontstond. Dus twee kamers zaten onder de egaline (een soort vloeibare cement). Gelukkig konden we veel opruimen, maar mijn naaikamer werd wel een tijdlang gebruikt voor opslag uit de andere kamers. Ik ben van de hashtag #sewingismytherapy dus dat was even flink behelpen!

naaikamer

Deze foto is slecht voor mijn bloeddruk ;)

Wat lag er deze maand op mijn naaitafel?

Omdat ik vakantie had, heb ik best veel kledingstukken kunnen maken. De items die jullie al voorbij zagen komen op mijn blog waren een cirkelrok voor oud en nieuw, de Charleston dress van gebloemde punta, een zakkerige gestreepte sweaterjurk en een (niet zo) basic t-shirt met zebraprint. De Charleston jurk is mijn favoriet; ik heb hem twee keer op een verjaardag gedragen.

Daarnaast heb ik mijn eerste item uit de Knipmode gemaakt! Daar zat ik nogal tegenaan te hikken, maar het is gelukt om een jurk te maken. Hij is verrassend goed geslaagd en heeft een boho-uitstraling gekregen. Later daar meer over!

Ook heb ik twee proefmodellen gemaakt (van een prachtig dekbedovertrek): een simpel patroon van een raglanjasje wat ik gratis bij de Knipmode kon bestellen en een kort rokje. En dit is er wat er gebeurd als je je dekbed-couture combineert: een spuuglelijk mantelpakje!

Dekbed couture

Het rokje komt uit een best oude editie van Burda Easy, waarvoor ik een groen-blauwe tartan stof wil gebruiken. Zodra ik me weer een beetje normaal door m’n naaikamer kan bewegen, ga ik het jasje uitknippen van groenige jacquard met paisleyprint en glitterdraadjes (waar ik ook al eerder een kokerrokje van maakte).

Blognieuws

Ik ontving deze week een setje mooie ritsen voor een leuke samenwerking met ritswinkel.nl. Ik ga ze gebruiken voor een zwarte (strakke) Charleston dress, maar ik weet nog niet welk kleurtje ik zal kiezen… Wat denk jij?

gekleurde ritsen zilveren tandjes

Met de cadeaubonnen in mijn kerstpakket heb ik een nieuwe camera aangeschaft, zodat ik mooiere blogfoto’s kan maken. Het is een systeemcamera van Canon. Een systeemcamera zit ongeveer tussen een spiegelreflex en compactcamera in. Je kunt de lenzen wel verwisselen, maar er zit geen spiegel in. Ik moet er nog flink mee oefenen, maar de foto bovenaan dit artikel is gemaakt met mijn nieuwe camera. Voor een eerste fotosessie vind ik het best een mooi plaatje!

En in januari hebben mijn views en bezoekersaantallen een record gebroken! Dus van harte welkom, alle nieuwe lezers, leuk dat jullie er zijn!

Naai-inspiratie

In december en januari kwam ik deze leuke artikelen tegen bij collega-bloggers:

  • Bij Sewcialists interviewden ze Joost De Cock (ja, hij is Nederlands!) van Freesewing.org. Zoals jullie misschien al weten vind ik het hele Freesewing concept heel tof (ik maakte al twee Sandy’s en een Hugo-sweater) dus ik vond het erg leuk om dit interview te lezen.
  • Katja publiceerde op haar blog fotografietips voor naaisters. Die kan ik nu goed gebruiken!
  • Laatst schreef ik over mijn redenen waarom ik kleding naai. Sarah schreef ook een (flinke) blog over haar redenen en hoe het haar geestelijke gezondheid (vertaal je dat zo naar het Nederlands?) helpt. Ik vond het vaak erg herkenbaar.
  • Katie maakte twee jurken van prachtige stoffen die je niet elke dag zou gebruiken.
  • Ik hou van de getailleerde jurkjes die Elizabeth maakt, maar dit haori-jasje in geruite stof is ook fantastisch. De foto’s zijn ook supersfeervol. Ik associeer geruite stoffen op een of andere manier altijd met de winter en koud weer.

Hoe was de eerste maand van januari voor jou?