Februari 2019

Februari is altijd een gekke, korte maand. En dit jaar met ongekend warm weer! Deze maand heb ik niet zo heel veel tijd in m’n naaikamer doorgebracht. Normaal gesproken ga ik ‘s avonds nog wel even aan de slag, al is het maar een halfuurtje. De maand stond echter in het kader van het klussen op onze verbouwde zolder. Er waren nogal wat raam- en deurkozijnen om te schilderen… En te schuren, plamuren, en dergelijke.

Hopelijk hebben we over een paar weken weer flinke sprongen gemaakt, zodat mijn vriend zijn mancave kan inrichten en we aan mijn nieuwe naaikamer kunnen beginnen! In de tussentijd heb ik al leuke spulletjes gekocht voor de inrichting, dus ik kan niet wachten!

Wat lag er op mijn naaitafel?

Zoals je misschien al hebt gezien, heb ik mijn Knipmode jasje eindelijk afgemaakt. Het is mijn eerste jasje, en eigenlijk had ik verwacht dat het maken van een jasje moeilijker zou zijn. Nu is dit wel een heel simpel model, maar het voelt toch een beetje als een mijlpaal! Ik kreeg via mijn blog en Facebook heel veel positieve reacties er op, superleuk!

Daarnaast heb ik na lang wikken en wegen eindelijk stof uitgekozen voor mijn SneakerKit. Da’s een ontzettend tof pakket waarmee je je eigen sneakers kunt maken! Binnenkort kun je daarover een uitgebreid blog verwachten, inclusief stappenplan.

Omdat ik natuurlijk weer de moeilijke weg moest kiezen voor de sneakers, gaf ik mezelf een kleine oppepper door middel van een pauze tussendoor. Normaal gesproken maak ik in één keer iets af, en heb ik weinig ufo’s (unfinished objects). Ik moet ook zeggen dat ik er niet zo’n fan van ben om iets niet meteen af te maken, maar dit keer pakte het wel goed uit. Ik maakte in de ‘pauze’ een basic t-shirt van een mooie groene stof. Hiervoor gebruikte ik het patroon Blanc t-shirt van Blank Slate Patterns (gratis te downloaden via hun FB pagina) Uiteindelijk werd het t-shirt helemaal niet zo basic, maar wel lekker sportief!

naaien met neopreen

Testjes met neopreen restjes

Ik heb ook mijn volgende project uitgeknipt: mijn tweede versie van de Charleston jurk van Hey June. En dit van een heel gekke neopreen/scuba stof. Ik heb nog nooit met dit type stof gewerkt, dus ik ben heel benieuwd welke techniek ik precies voor de naden moet gebruiken en of het mooi wordt…

Hierna ga ik toch nog wat winterse items maken, waaronder een trui met col uit My Image en een tartan rokje. Ik kan namelijk niet geloven dat het tot de zomer zo’n lekker weer blijft!

Aangeschaft

Ik kon een gratis tripje maken, dus ik bracht een bezoekje aan de stoffenwinkel Karteris in Barneveld (#nospon, helaas ;) ). Het is daar echt heel groot, dus ik schoot meteen al in de keuzestress ;) Uiteindelijk kwam ik daardoor niet met zoveel stoffen thuis als gepland, maar heb ik toch een aantal mooie stofjes buit mogen maken, én een flink afgeprijsde editie van de winter My Image.

Stoffen Karteris

De (saaie…) grijze stof is French terry, die ik wil gebruiken voor een joggingbroek uit de Knipmode. Echter lijkt het er op dat er verticaal meer stretch in zit dan horizontaal, dus ik denk dat ik het patroon een kwartslag moet draaien zodat hij comfortabel zit.

stoffen zomerjurkje

Van deze kleurtjes word ik zo vrolijk!

De andere twee stofjes zijn beide couponnetjes. Van de gele was er helaas niet veel meer, maar ik vond het felle kleurtje en de zwarte vlekken erg tof. Het stofje met tropische print is een soort linnenmix (valt soepelder dan normaal linnen). Deze lap is slechts iets langer dan een meter, maar ik ben vastbesloten om er een zomerjurkje van te maken. Ik heb ook nog een stuk framboosrode katoen in mijn stash, en daarmee blijkt het een superleuke combinatie, dus dat moet vast lukken!

Blognieuws

Omdat we zo druk waren met klussen, heb ik mijn blog op een iets lager pitje gezet qua publicatiefrequentie. Dat beviel me eigenlijk niet zo heel goed, dus in maart ga ik weer volgens mijn normale schema blogjes online zetten. Ik heb wel (eindelijk) een overzicht online gezet met daarop al mijn zelfgemaakte kleding.

Fotograferen gaat ook een stuk beter met mijn nieuwe systeemcamera, dus foto’s maken van mijn naaisels gaat gelukkig een stuk sneller. Al merk ik dat ik nog best wel wat oefening kan gebruiken!

Daarnaast is het blog van Budgetstoffen online gegaan! Je zult daar verschillende van mijn creaties op terugvinden, maar ook leuke artikelen van andere bloggers.

Naai-inspiratie

Ook deze maand kwamen er weer een flink aantal leuke artikelen online bij collega naaibloggers. Deze artikelen sprongen er voor mij uit: