April 2019

April zit er alweer op! Het was voor mij een leuke maand, want voor werk begon ik aan een nieuwe opdracht die me erg goed bevalt. Ik word voornamelijk gedetacheerd en vooraf weet ik nooit precies waar ik terecht kom. Nu werk ik bij een bedrijf waar ik lunch met Zweedse balletjes, dus je mag drie keer raden ;)

Deze maand hadden we een paar ongekend warme dagen. Omdat we aan het einde van vorig jaar onze tuin hebben laten inrichten, hebben we lekker veel van onze mooie tuin kunnen genieten!

Me Made May: ik doe weer mee!

Me Made May 2019

Me Made May 2019

Mei betekent voor mij dat ik weer meedoe aan Me Made May. Dat is een initiatief waarbij je wordt uitgedaagd om een maand lang je zelfgemaakte kleding te dragen. Meer hierover lees je op het blog van bedenkster Zoe of in mijn blog van 2018. Hier kun je je ook aanmelden. Vorig jaar deed ik voor het eerst mee (je kunt alle artikelen hier terugkijken) en ook dit jaar doe ik mee. Met mijn groeiende garderobe van zelfgemaakte kleding wordt het steeds gemakkelijker om mee te doen, gelukkig.

Een van de doelen van Me Made May is om de “gaten” in je zelfgemaakte garderobe te vinden. Oftewel de kledingstukken die je nog niet gemaakt hebt. Vorig jaar concludeerde ik dat ik het volgende miste: basic tops, colberts/vesten/jasjes, een sportoutfit en broeken. In het afgelopen jaar heb ik verschillende van deze kledingstukken gemaakt. Ik heb een aardig stapeltje t-shirts nu, een raglanjasje en vest, en zelfs twee sportbroeken/leggings. Maar een ‘echte’ broek ben ik nog niet aan begonnen, al heb ik al wel de stof in huis voor een Mia-jeans van Sew Over It. En nu ik erover nadenk, ik kan nog wel een basic vest gebruiken die bij elke outfit past.

Door het gebrek aan broeken gaat het me niet lukken om outfits samen te stellen die alleen maar uit zelfgemaakte items bestaan, want ik zal mijn RTW jeans nog dragen. Mijn pledge voor dit jaar is dan ook: “I, Karin, sign up as a participant of Me-Made-May 2019. I endeavor to wear at least one self-made item during every day of May 2019’”.

In mei ga ik bloggen over mijn outfits, dus wees voorbereid op een hele lading foto’s ;) Op Instagram zul je mijn outfits ook voorbij zien komen. Doe jij ook mee aan Me Made May dit jaar?

Wat lag er op mijn naaitafel?

Ik kruip toch steeds meer richting het maken van mijn eigen ‘echte’ broek! Deze maand maakte ik namelijk een pyjamabroek én een (driekwart) jogging/sportbroek. De sportbroek was echter niet naar m’n zin dus ik bouwde ‘m helemaal om. Ik denk dat ik nu wel klaar ben om aan een echte broek te beginnen.

Verder maakte ik aan twee kledingstukken van dezelfde lap stof: nog een Mandy Boat Tee van Tessuti patterns (ik maakte hem al eerder in een gebreide stof) en een Santa Fe t-shirt van Hey June. Eigenlijk had ik dit stofje bewaard voor het maken van een wikkeljurk, maar ik realiseerde me dat ik daar met 1,5 meter toch echt te weinig stof voor had. Twee tops moest echter wel lukken.

Het was voor mij de eerste keer dat ik tegelijkertijd aan twee kledingstukken werkte. Normaal vind ik echt dat het ene kledingstuk af moet zijn voordat ik aan het andere begin. Maar omdat het dezelfde stof betrof voelde het alsof het één project was. Binnenkort lees je hier meer over beide tops en ik zal ze zeker dragen tijdens Me Made May!

Sew over it Lola

Ik heb een heel fijne tafel die ik groter (langer) kan maken. Dit is is ongeveer 2,5 m.

En op de valreep ben ik eindelijk begonnen aan mijn Sew Over It Lola jas. Ik zeg “eindelijk”  omdat ik dat ebook al zo’n twee jaar geleden heb gekocht, juist omdat die jas me zo aansprak. Ik durfde het nu eindelijk aan en heb een proefmodel in elkaar geflanst en ben nu bezig om de ‘echte’ versie te knippen. Het is wel behoorlijk wat werk hoor, want er gaat erg veel stof in de jas zitten!

Aangeschaft

Ik heb me netjes aan mijn zelfopgelegde stof-koop-verbod gehouden en weer geen nieuwe stoffen gekocht deze maand! En het gaat best goed: aan het begin van dit jaar had ik 36 nieuwe stofjes liggen, nu zijn dat er nog 26.

Burda Easy zomer 2019

Burda Easy zomer 2019

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn ouders een abonnement op Burda Easy, superleuk! Niet dat de ‘normale’ Burda zo moeilijk is, maar ik vind de patronen in de Easy-variant leuker. Het magazine is voor een jongere doelgroep en heet in sommige landen ook “Burda jong”. Ik had gisteren de eerste editie op de deurmat liggen. Hij is echt super-easy vergeleken met de oude Burda Easy die ik al heb, met alle instructies uitgebreid beschreven. Zodra ik er iets uit heb gemaakt zal ik een recensie schrijven.

Naai-inspiratie

Deze artikelen vond ik leuk deze maand:

En dan nog even de alternatieve coverfoto waarbij onze kat Wopper lekker photobombt:

Photobomb kat