Deze maand las ik een aantal boeken in genres die ik normaal niet zo vaak lees. Het beviel me eigenlijk erg goed. Verschillende keren kon ik het boek niet meer wegleggen en heb ik het in één ruk uitgelezen.

The Silent Girls – Eric Rickstad 

Normaal gesproken laat ik thrillers links liggen, en ik vond het eerste hoofdstuk dan ook helemaal niets. Gelukkig besloot ik om verder te lezen en vielen later de puzzelstukjes op hun plaats.

The Silent Girls gaat over een voormalig agent die als privédetective werkt. Hij wordt gebeld bij een verdwijning van een tienermeisje en vanuit daar gaan de balletjes rollen. De privédetective, die zelf ook niet helemaal objectief blijkt te zijn, bijt zich volledig vast in de zaak. Zo komen steeds meer dingen aan het licht. De auteur heeft heel ingenieus verschillende verhaallijnen die ogenschijnlijk niet bij elkaar horen, met elkaar verweven. Soms zijn er wat stukjes die minder boeiend zijn omdat er erg diep op de details wordt ingegaan. Maar uiteindelijk ga je toch zelf ook op zoek naar patronen, en is het daardoor een heel meeslepend verhaal.

Abomination – Gary Whitta

Het fantasy en historische aspect van dit boek was meer in mijn straatje. Het wordt ook omschreven als ‘horror’, al vond ik dat niet echt het geval. Of misschien is geschreven horror gewoon heel anders dan horror in de film?

In ieder geval, qua tijd en setting deed me een beetje aan boeken zoals Game of Thrones. Het gaat over ridder Wulfric, die zijn goede vriend King Alfred te hulp schiet wanneer zijn land te maken krijgt met een doorgedraaide priester die allemaal rare monsters, Abominations, heeft gemaakt. Eigenlijk zijn het meerdere verhalen in één, want je volgt Wulfric door flink wat jaren heen. Uiteindelijk maak je ook kennis met het meisje Indra, die weer een heel eigen verhaal heeft.

Het boek leest op zich lekker vlot. Doordat het meerdere jaren beslaat, ligt het tempo ook best hoog en voelt het soms een beetje gehaast. Het fantasy-concept vond ik leuk bedacht, maar door het gehaaste tempo vond ik dat het iets beter uitgewerkt had mogen worden.

Me Before You – Jojo Moyes

Dit is het boek van de gelijknamige film. Op zich sprak het verhaal van de film me wel aan, maar het is wel een typische vrouwenfilm en m’n vriend was niet zo geïnteresseerd… Omdat ik hem dus nog niet heb gekeken, weet ik ook niet in hoeverre de film op het boek gebaseerd is.

Me before you gaat over Louisa, die wordt ingehuurd door de moeder van een gehandicapte man. Ze wordt zijn ‘caretaker’, wat meer wordt gezien als een soort van gezelschapsdame. Hij is gehandicapt geraakt door een ongeluk en accepteert zijn situatie niet. Hij zit ook vooral niet te wachten op Louisa. Beetje bij beetje weet de onhandige en praatgrage Louisa tot hem door te dringen, en zelf wordt ze ook steeds minder wereldvreemd.

Van de ene kant las dit boek lekker weg, maar nu ik er over nadenk, besef ik me dat het eigenlijk veel serieuze zaken bespreekt. Thema’s die eigenlijk best moeilijk zijn worden op Louisa’s down-to-earth manier behandeld. Me before you is dan zeker ook meer dan een simpel vrouwenromannetje.

The Stranger – Harlan Coben

The Stranger gaat over Adam, die opeens wordt aangesproken door een vreemdeling waardoor zijn hele leven op de kop wordt gezet. Hij denkt gelukkig getrouwd te zijn en heeft twee leuke kinderen, maar opeens begint hij aan alles te twijfelen. Adam laat zich echter niet kennen, en gaat op zoek naar de waarheid. Hij is zelf een advocaat, maar hij begint steeds meer op een detective te lijken terwijl hij de onderste steen boven probeert te halen.

Dit boek is erg verrassend en onvoorspelbaar. In het begin sprak het thema mij niet zo aan, maar uiteindelijk wilde ik toch weten hoe het nou zat en was The Stranger toch een fascinerend boek.

 

Benieuwd wat ik nu aan het lezen ben? Volg me op Goodreads!