Budgetstoffen.nl deed laatst een oproepje of iemand hun stretchkatoen wilde uitproberen, zodat zij foto’s van het kledingstuk op hun website kunnen plaatsen. Het stretchkatoen is beschikbaar in verschillende printjes, die er allemaal lekker zomers uitzien.

Ik meldde me aan met een plannetje om het stretchkatoen te verwerken tot een zomerjurkje. Een paar dagen later kreeg ik een mail dat ik was uitgekozen en binnen twee dagen had ik de stof met een supertoffe jungleprint in huis!

Je kunt de stof op hun website via deze link kopen: Stretchkatoen Jungle Leaves Orange. De stof is ook verkrijgbaar in een groene variant, deze vind je hier: Stretchkatoen Jungle Leaves Green.

Om professionele foto’s te kunnen maken, vroeg ik mijn zwager. Hij is recentelijk begonnen met fotografie en heeft een professionele camera. Hij had nog nooit portretfoto’s gemaakt, maar hij bleek er erg veel talent voor te hebben! We zijn een middagje er op uit getrokken om op verschillende locaties foto’s te maken. Nog meer mooie plaatjes vind je op zijn Instagram-account. Omdat ik erg blij ben met hoe de foto’s zijn gelukt, heeft dit blogje dus iets meer foto’s dan normaal ;)

Jungle Leaves stretchkatoen

Deze stof voelt lekker stevig aan. Er zit 5% spandex in, waardoor het niet zo rekbaar is als bijvoorbeeld jersey, maar hij wel fijn naar je lichaam vormt. Hij heeft ook een goede recovery (de mate waarin hij weer terug vormt). Volgens mij is deze stof heel goed geschikt voor een broek of (strakke) rok of jurk.

Wat mij verder opviel is dat de stof best zacht en aaibaar is, dat had ik eigenlijk niet verwacht. Verder zijn de kleuren erg mooi diep en fel, en na een keer wassen zag ik geen verschil.

Moneta-patroon

Ik maakte natuurlijk al eerder liefst drie (!) jurkjes van het Moneta-patroon, dus ik heb al veel oefening gehad. Omdat de stof een stuk minder rekt dan lycra of stretchfluweel waarmee ik de andere versies maakte, dacht ik dat ik het lijfje flink groter moest maken. Ik verbreedde het lijfje daarom een paar centimeter.

Maar bij de eerste passessie bleek dat helemaal niet nodig te zijn! Gelukkig was het weer eenvoudig bij te werken. Het enige probleem wat wel bleef, is dat ie een beetje moeilijk is om uit te trekken omdat hij niet zo ver uitrekt als je hem over je hoofd trekt. Gelukkig heeft m’n vriend er geen problemen om me te helpen met uitkleden, haha! ;) Maar een rits was hier wel een goed idee geweest. Ik wilde echter de mooie print niet verstoren, dus ik heb het zo gelaten.

Ook het aanrimpelen met het elastiek ging heel goed. Doordat de stof gewoon lekker vlak blijft liggen, was het heel gemakkelijk om het elastiek vast te naaien. Bij de versies in lycra en stretchfluweel moest ik daar een hoop moeite voor doen omdat de stof niet goed bleef liggen. In het algemeen vond ik het ook een heel erg plezierige stof om mee te werken. Volgens mij is het ook een ideale stof om als beginner mee te werken.

Helaas zag de achterkant er wel vreemd uit, hij trok enorm naar beneden. Om dat te compenseren heb ik het lijfje aan de achterkant een paar centimeter ingenomen.

Het resultaat

Ik vind dat het een heel leuk zomerjurkje is geworden. Maar eigenlijk past de stof helemaal niet zo goed bij het patroon omdat de stof zo stevig is. Bij mijn armen zit hij ook eigenlijk een beetje vreemd, maar omdat de print zo druk is, is daar weinig van te zien. Hij is ook best warm, dus niet geschikt voor hele warme dagen. Maar toch ben ik erg blij met mijn nieuwe jurkje vanwege de toffe print.

Ik heb nog een klein stukje over van de stof en misschien ga ik daar nog een kokerrokje van maken. Daar lijkt de stof me veel beter geschikt voor.

Dit artikel is in samenwerking met Budgetstoffen.nl. Meer informatie over gesponsorde blogposts is te vinden in mijn disclaimer.