Als ik een paar pittige projecten heb gehad (of juist projecten die niet pittig leken maar dat wel werden) heb ik altijd zin om iets simpels te naaien. Dat is voor mij vooral een patroon wat ik al eens eerder heb gebruikt. Of in dit geval, een patroon wat ik al vier (!) keer eerder heb gemaakt!

Het patroon komt uit het boek “Naai je eigen garderobe op maat”. Het is een simpelkokerrokje met beleg en een split. Meer info over het patroon en mijn andere vier versies vind je in deze post: Rokje #8 t/m #12: vier kokerrokjes. Het boek kun je hier bij bol.com aanschaffen.

Jungle Leaves stretchkatoen

Mijn vriend was nogal in de war toen ik het rokje voor het eerst droeg… Want van die stof had ik toch een jurk gemaakt? Had ik nou mijn jurk verknipt en veranderd in een rokje? Nee hoor! Ik had gewoon nog een stukje over. Ik heb nu nog alleen een paar kleine vierkantjes over. Eigenlijk wel genoeg om een lijfje van een mouwloze jurk te maken… Hmm… Wie weet!

Een tijdje geleden kreeg ik van Budgetstoffen.nl een paar meter stretchkatoen met jungle leaves print. Daarvan had ik een Moneta-jurkje gemaakt, maar eigenlijk was de stof daar niet zo geschikt voor. Toen ik de stof voor het eerst in m’n handen had en de stretch een beetje uitprobeerde, deed het me meteen denken aan een strakke rok. De perfecte stofkeuze voor het kokerrokje, dus! Voor het kokerrokje heb ik maar een halve meter nodig en dat paste heel goed uit het restantje wat ik nog over had.

De constructie

Ik moest wel weer even wennen aan het patroon, want het was al meer dan een halfjaar geleden dat ik de laatste had gemaakt. Met name het splitje was even goed kijken hoe ik dat bij de vorigen had gedaan. Gelukkig had ik maar liefst vier voorbeelden liggen!

Work in progress

De print van de stof knipte ik zo dat de print doorloopt over het achterpand. Omdat daar ook de rits zit, was dat wel een gedoe. Ik denk dat het me voor zo’n 95% is gelukt, want je ziet wel een klein verschilletje.

Verder zat ie in no-time in elkaar. Dit keer gebruikte ik een strook tricot voor het beleg, want ik had al bij de andere versies ondervonden dat het anders kan aftekenen. Net zoals bij een aantal van de vorige versies, moest ik hem in de breedte een paar centimeter innemen. Daar had ik gelukkig al rekening mee gehouden, dus dat was een koud kunstje. Het afwerken van de zoom deed ik weer met mijn blinde zoomvoetje.

Kokerrokje numero 5

kokerrokje jungle leaves

Ik vind dit de perfecte aanwinst voor m’n kokerrokjesverzameling. De stretch in het rokje maakt het erg fijn om te dragen, en de print zorgt ervoor dat het meteen een kleurrijke outfit wordt, zonder dat het ‘too much’ is. Op naar versie nummer zes!

 

Dit artikel is in samenwerking met Budgetstoffen.nl. Meer informatie over gesponsorde blogposts is te vinden in mijn disclaimer.

Dit artikel bevat een affiliate link naar bol.com. Wanneer jij via deze links iets koopt, ontvang ik een klein percentage van jouw aankoop. Meer informatie hierover vind je in mijn disclaimer.