Je eigen kleding maken en dragen is leuk, maar hoe ontzettend tof is het als je daar je eigen kledinglabel in kunt naaien?! Het geeft echt die professionele extra ‘touch’ die je kledingstuk helemaal afmaakt.

Via Dutch Label Shop kun je zelf je labels ontwerpen of je logo uploaden voor jouw unieke kledinglabel. Ik kreeg de kans om met hen samen te werken en mocht hun labels uitproberen. Omdat ik nieuwsgierig was naar de verschillende opties, koos ik drie verschillende type labels uit.

Merk labels – Geweven logo labels

Met de optie Geweven logo labels kun je je eigen logo uploaden. Je kunt vervolgens voor het label alle vormen kiezen die je wilt, en het formaat is aanpasbaar. Qua kleuren heb je ook nog verschillende opties (voor wanneer je een transparant logo upload, lijkt me) voor de achtergrond en het logo. Je kunt voor een innaailabel of een strijklabel kiezen. Als je je eigen kledinglabel maakt, krijg je ook een proefje (foto) via e-mail met de vraag of het label zo naar wens is. Geef je akkoord, dan worden ze allemaal geproduceerd.

Dutch Label Shop

Ik heb twee verschillende labels met mijn eigen logo besteld. De eerste zijn de standaard “straight” labels met een zwarte achtergrond en witte letters. Deze kunnen mooi in mijn rokjes! Het viel me laatst op dat in kleding uit de winkel vaak zichtbare labels zitten. Ik vind dat ik mijn labels ook best zichtbaar op de kleding kan naaien, want zo mooi zijn ze wel! Daarom heb ik hem aan de buitenkant van mijn Hugo-hoodie genaaid. Ik koos overigens voor een innaailabel, want dan weet ik zeker dat ze lang blijven zitten. Bij nader inzien was het misschien handiger om toch voor de strijk-variant te kiezen. Dan kun je hem eerst vaststrijken zodat de positie niet meer veranderd, en dan nog eens vaststikken.

Dutch Label Shop

De tweede variant is de “hanger loop”. Dit is een langwerpig label met omgevouwen uiteinden die je dus ook als lusje kunt gebruiken. Ik vind het wel heel erg handig dat ik lusjes in mijn vesten, jassen en truien kan maken om ze op te hangen. Hierbij ging ik voor witte achtergrond en zwarte letters. Ook deze labels zijn supermooi geworden!  Ik heb er meteen eentje in mijn Adele cardigan genaaid zodat ik hem aan een haakje kan hangen.

Merk labels – Basic geweven labels

Heb je geen eigen logo of zit je wat krapper bij kas? Dan zijn de Basic geweven labels een mooie optie. Je kunt hierbij kiezen uit drie verschillende formaten. Daarop kun je een tekst zetten (in een lettertype naar keuze) een icoontje kiezen en een kleur voor de achtergrond en tekst.

Ik vind de keuze van de lettertypes echt heel uitgebreid, je hebt er meer dan 50 uit te kiezen. Ook voor de symbolen heb je een hele ruime keuze. Bij de kleurkeuze geeft het systeem zelf aan als je een niet zo’n goede keuze hebt gemaakt (waarbij de tekst te licht of te donker wordt om te lezen). Handig! Net zoals bij de andere logo’s kun je weer kiezen tussen een innaai of strijklabel. De prijs is afhankelijk van het aantal dat je besteld; des de meer je bestelt, des te lager de prijs per stuk wordt.

Dutch Label Shop

Ik koos een paarse achtergrond, witte letters (zwart zou ook niet meer te lezen zijn) en een schaartje als logo. Het resultaat is echt superleuk! Bij mijn paarse Moneta-jurk kan ik nooit goed zien wat de voor en achterkant is, dus het label is extra handig. Als je ‘m alleen aan de zijkantjes vastnaait, kan hij ook functioneren als lusje.

Als je geen eigen logo hebt en toch een kledinglabel wilt hebben, dan is dit echt de perfecte oplossing, ook omdat er zoveel verschillende opties zijn voor je ontwerp.

Je eigen labels van Dutch Label Shop

Ik ben helemaal enthousiast over mijn eigen labels! Het is superleuk om je eigen kledinglabels te hebben en de kwaliteit is ook erg goed. De webshop van Dutch Label Shop biedt ook erg veel keuzes waardoor je labels er exact zo uit komen te zien als jij het wilt. Een aanrader dus!

Bij mij heeft het hele bestelproces ongeveer 2 weken geduurd, maar dat kwam ook omdat ik de ontwerpjes met logo goed moest keuren. Via www.dutchlabelshop.com kun jij ook je eigen labels ontwerpen en bestellen.

 

Dit artikel is in samenwerking met Dutch Label Shop. Meer informatie over gesponsorde blogposts is te vinden in mijn disclaimer.