Bij mijn Make Nine 2019 challenge blog, stipte ik al even aan dat ik aan mijn creaties wat meer ‘karakter’ wil toevoegen. Dus minder basicgirl en meer uitgesproken kleuren en grappige printjes. En met dit t-shirtje in zebraprint voeg ik meteen de daad bij het woord!

Tricot met zebraprint

Op de terugweg vanuit ons weekje weg in België, kwamen we langs BBMS in Ammerzoden. Ik kan me best goed vermaken met het snuffelen in hun webshop, dus het was erg leuk om de winkel eens ‘in het echt’ te zien.

Vreemd genoeg kon ik juist in de winkel niet zo heel veel stofjes vinden die ik echt leuk vond. Toch maakte ik twee stoffen met printjes buit: deze tricot met zebra’s en nog een flanellen stof met katjes (voor een pyjamabroek). Ik werd gewoon helemaal vrolijk van de zebra’s met hun blije koppies! Naast de grijze variant, is er ook een okerkleurige versie beschikbaar. Ik vond de grijze kleur echter beter bij mij passen en de oker toch iets té over-the-top.

Gin & Tonic t-shirt

De zebraprint was erg handig met het knippen van de stof. Om de stof recht van draad te krijgen, hoefde ik alleen maar de zebrakontjes op de vouw te leggen, in plaats van dat ik het moest uitmeten. Superhandig!

Gin & Tonic: gratis t-shirtpatroon van Our Lady Of Leisure

Our Lady of Leisure - Gin & Tonic t-shirt

© Our Lady of Leisure

Vorig jaar schafte ik een patroontje aan bij Our Lady of Leisure tijdens de black friday sale. Mijn oog viel toen ook op hun gratis patronen, waaronder het Gin & Tonic t-shirt. Dit is een basic t-shirt met v-hals. Omdat de print zelf de show al steelt, besloot ik om dit basic model te gebruiken.

UPDATE: Our Lady of Leisure heeft haar website gesloten en biedt het patroon nu alleen nog maar betaald aan via hun Etsy shop voor 4 euro. In mijn artikel Mijn favoriete gratis naaipatronen voor t-shirts vind je wel andere gratis t-shirtpatronen.

Voor de maat zou ik ongeveer maat C nodig hebben volgens de maattabel. Echter toen ik het patroon uitknipte, leek het best groot. Ik legde een eigen t-shirtje dubbelgevouwen op het patroondeel om de maat te checken, en die was een heel stuk kleiner. Ik knipte vervolgens de kleinste maat (A) uit. Ook is hij best wel lang, dus ik heb hem ietsje ingekort.

Ik heb een beetje een haat-liefdeverhouding met v-halzen. Bij mijn eerste kerstjurk ging dat namelijk echt suuuuperslecht. Maar bij mijn kerstjurk van vorig jaar en de aparte Cannes-top, leek het er op dat ik het onder de knie had!

Gin & Tonic t-shirt

Echter… De Gin & Tonic v-hals heeft een soort van shortcut/gemakkelijke versie, waarin je simpelweg nog een keer over de boord (terwijl hij al vastgenaaid aan het t-shirt zit) stikt. Zo ontstaat er een v-hals. Voor mij voelde het een beetje als valsspelen, maar het was wel veel gemakkelijker ;) Maar het ironische is… Toen ik het shirtje voor het eerst droeg, bleek dat ik toch een klein foutje heb gemaakt, want het ligt niet helemaal plat. Oeps! Echter is het foutje niet te zien met de drukke zebraprint, dus ik heb me de moeite bespaard om het weer uit te halen.

Aan de halsboord naaide ik een van mijn zelfgemaakte labels, dit keer een paarse want ik houd van de combi grijs met paars!

Het resultaat: een zebra t-shirt!

Dit t-shirt was gemakkelijk om te maken, neemt ook slechts een metertje stof (wel afhankelijk van je maat) en is ook nog eens gratis! Het was dus een heel leuk klein project om in een middagje te maken.

Tijdens het naaien zat ik me steeds ook dingen af te vragen over zebra’s. Je kunt je niet voorstellen wat je allemaal kunt bedenken als je zo lang naar zebra’s zit te staren, hahaha! Ik heb dus inmiddels geleerd dat het moeilijk is om zebra’s te temmen om er op te kunnen rijden. En dat als je een zebra met een paard kruist, je een zorse krijgt! Of een zonkey, da’s een combi van een ezeltje en een zebra. Tot zover de zebra-update van vandaag ;)

Gin & Tonic t-shirt

Hou jij van stoffen met gekke printjes?