Eigenlijk was ik van plan om nog een derde versie van deze sweater te maken en er dan pas over te bloggen. Echter heb ik een ander plan bedacht voor het derde stofje, dus blijven het er voorlopig maar twee! Nu dat het hete gedeelte van de zomer voorbij is en september net is begonnen (waar blijft de tijd?!), ben ik al voorzichtig aan het kijken naar warmere outfits voor de herfst en winter.

Flash sweater van Kommatia patterns

Kommatia patterns is een Frans-Canadees bedrijf dat al verschillende leuke patronen heeft uitgebracht. Ze bieden hun patronen ook te koop aan via Makerist.com, waar ze eerder dit jaar een leuke sale hadden. Ik zag m’n kans schoon en bestelde meteen alle leuke patronen: de Flash sweater, Cannes top, Ferri batwing body suit, Mysig sweatshirt-jurk en een bomberjacket.

De Flash sweater is een vrij vierkante crop-top sweater, met een wijde hals waardoor je hem ook off-shoulder kunt dragen. Ik vind off-shoulder erg leuk en een crop-top lengte is heel handig bij (koker)rokjes die ik graag draag.

De glitter-petrol-Flash

De eerste was eigenlijk een testversie omdat ik de pasvorm wilde uitproberen. Ik gebruikte hiervoor een gebreide petrol stof met subtiele glittertjes (op de foto is dit al niet te zien). Ik had deze al zo’n anderhalf jaar geleden bij Budgetstoffen.nl besteld. De stof werd aangeduid als petrol-kleurig, maar de afbeelding leek eerder navy (het is deze stof). Helaas lijkt de kleur op de website meer navy-achtig, maar in het echt is de kleur veel lichter. Daarom belandde de stof ergens onderin m’n stash, want ik vond hem veel te licht en glitterig.

De achterkant van de stof stond me echter meer aan. Dus ik gebruikte simpelweg de achterkant. Voor de halsboord, mouwboorden en de band onderaan de trui gebruikte ik wel weer de juiste kant, om zo een beetje onderscheid te maken.

Tja, die band onderaan de trui hoort er eigenlijk helemaal niet op, want het is echt een crop-top lengte. Alleen ben ik een beetje een mietje en krabbelde ik weer terug bij het zien van de korte lengte. Verder vond ik de pasvorm top, al vond ik wel dat de hals iets ruimer mocht voor een meer off-shoulder effect. Met m’n lockmachine had ik de trui zo in elkaar.

De Spaanse-streepjes-Flash

De stof voor mijn tweede Flash heb ik gekocht op vakantie in A Coruña. Daar stapte ik met mijn moeder een stoffenwinkel binnen, waar ze ons in het (langzaam) Spaans van alles uitlegden. De coupons waren “mas economico”, zei de mevrouw, oftewel: voordeliger. Dat snapten we natuurlijk wel ;) Ik was ook voornamelijk op zoek naar gebreide stoffen zoals tricot, en dat hadden ze überhaupt erg weinig. Maar in de coupon-bak vond ik deze superzachte gebreide tricot met strepen.

Toen ik er mee aan de slag ging, bleek alleen dat de stof helemaal scheef was en daardoor liepen de strepen af. Dat was wel jammer, maar door een beetje creatief daar mee om te gaan, lukte het toch om de strepen mooi door te laten lopen.

In plaats van boord bij de hals, bevestigde ik een reepje stretchy stof en draaide die een paar keer om naar binnen. Zo kreeg ik een grotere halsopening en dus een beter off-shoulder model. Bij de mouwen liet ik het boord weg en onderaan voegde ik een grijze boordstof toe.

Ik ben echt dol op deze versie want de zachte stof draagt echt heerlijk! Ik ben bijna blij dat het weer herfst wordt omdat ik m’n warmere creaties weer kan dragen.