Ik lees graag naaiblogs voor handige tips, of voor inspiratie. Als ik aan een nieuw project begin, spit ik altijd grondig het internet door op zoek naar recensies van andere blogsters die het patroon hebben gemaakt. Daarnaast zijn er ook een aantal bloggers die eigenlijk een heel andere stijl hebben, maar die ik toch lees omdat ik ze gewoon leuk vind. Dus, hierbij een lijst van leuke naaiblogs die ik aanraad!

Nederlandstalige naaiblogs

Ik merk dat er veel Nederlandstalige naaiblogs zijn die gericht zijn op kleding voor kinderen, en niet zoveel op kleding voor volwassenen… Jammer! Niet dat ik iets tegen kinderen heb hoor. Maar aangezien ik zelf geen kids heb is het voor mij een stuk minder interessant. Deze blogs zijn allemaal van Nederlandstalige dames die kleding voor zichzelf naaien.

Inge Maakt het blog van Inge is één van de eerste naaiblogs die ik tegenkwam toen ik net begon met naaien (en ik spotte Inge eens ‘in the wild’ op een Stoffenspektakel in Leeuwarden maar ik was een chicken en durfde niets te zeggen hehe). Inge maakt erg mooie jurken (en andere kledingstukken) exact op maat, en beschrijft daarbij ook uitgebreid welke aanpassingen ze heeft gemaakt. Erg leerzaam!

Frouke Maakt nog een ‘maakt’ blog, van de Vlaamse Frouke. Frouke haar kledingstijl is wat meer rechttoe-rechtaan en het is ook niet verrassend daarom dat ze vaak kleding uit La Maison Victor maakt. Wat ik erg leuk vind is dat ze ook experimenteert met andere soorten crafts. Dit doet ze door bijvoorbeeld haar t-shirt een zeefdrukprint te geven (dit wil ik ook nog eens proberen!) of mooie details toevoegt die de kleding net iets extra’s geeft. Ook de vormgeving van haar blog spreekt me erg aan.

Cleo Lidewij dit is ook een Vlaams blog, maar helaas ook een blog dat niet zo vaak wordt geupdated. Cleo is de koningin van de ‘refashions’, oftewel het vermaken van een (vaak) oubollig, slecht passende omajurk tot een superhip nieuw jurkje. Elke keer als ze iets nieuws plaatst ga ik weer enthousiast bij de kringloop op zoek naar een soortgelijke soepjurk, maar kennelijk draagt men in mijn buurt geen xxl-gevallen…

Sew and Press Ik volg Lianne al een tijdje op Instagram en val haar af en toe lastig met vragen over bijvoorbeeld de Plantain-tee waar ze er ongeveer een miljoen van heeft gemaakt (heel veel kudos voor je advies!). Sinds kort blogt ze ook in het Nederlands. Haar overpeinzingen om de perfecte pasvorm te krijgen zijn heel herkenbaar en ik vind het bewonderenswaardig hoe ze zich vastbijt in een patroon!

Girls in Uniform Blog Deze blog wordt gerund door drie dames die allemaal een uniform dragen voor hun werk. Ik vind hun creaties altijd erg inspirerend, wat volgens mij ook komt door de prachtige photoshoots die ze houden (best wel jaloers op!). Daarnaast schrijven ze ook regelmatig over hun naaifrustraties, waar ik (helaas…) prima over mee kan praten!

Buttons & bobbins Nicole heeft een heel andere kledingstijl dan ik, maar toch vind ik het erg leuk om haar creaties te bekijken. Technisch gezien zit het allemaal heel erg goed in elkaar. Ik ben erg jaloers op het feit dat ze veel van haar patronen zelf tekent! Ze test ook vaak nieuwe patronen, waardoor ik weer helemaal up-to-date ben over de nieuwste indie-naaipatronen.

Engelstalige naaiblogs

Op het web zijn tal van Engelstalige naaiblogs te vinden. Dit zijn mijn favorieten:

Almond rock Amy’s stijl is heel vrouwelijk en ze maakt de prachtigste en meest chique jurkjes. Een paar maanden geleden is ze getrouwd en heeft ze haar eigen trouwjurk in Dior-stijl gemaakt!

Diary of a Chainstitcher Fiona is een best wel bekende Britse naaiblogger. Ze maakt erg mooie outfits, al zitten er soms ook wel patronen tussen die totaal niks voor mij zijn. Waar ik elke maand naar uitkijk is haar overzicht van nieuwe naaipatronen van onafhankelijke bedrijfjes.

Hello Yellow Club Nikki heeft een flinke dosis zelfspot en mede daarom vind ik haar blog superleuk om te lezen. Daarnaast maakt ze ook erg leuke jurkjes en kiest ze altijd erg mooie stoffen en kleuren.

Mieko Made Ik kan me heel erg vinden in Kendra’s stijl, zowel qua modellen als qua kleureuzes. Soms inspireert ze me om toch een bepaald kledingstuk te maken waarover ik eerst dacht dat het niets voor mij was (zoals het Erin-rokje!).

Lladybird Ik val altijd van m’n stoel van het lachen bij Lauren’s blogs. Mijn favoriete posts zijn haar recensies van Vogue patronen waarbij ze echt geen blad voor haar mond neemt. Ik zal haar maar niet om een mening over de Knipmode vragen ;)

SewAndrew Dit is een van de weinige mannelijke bloggers in naailand! Andrew’s creaties zijn altijd ontzettend netjes afgewerkt en hij heeft veel oog voor detail. Ik vind zijn blog altijd een welkome afwisseling tussen alle jurkjes en rokjes door.

The Sewcialists Dit blog is een collectief, waarbij verschillende bloggers over bepaalde thema’s schrijven. Niet alle thema’s spreken me aan, maar vaak geeft het me wel stof tot nadenken.

This Blog is Not For You De Duitse Charlie blogt in het Engels en heeft houdt net zoals ik van Sew Over It patronen. In het dagelijks leven is ze psychologe. Ze combineert dit met naaien door interessante artikelen te publiceren over hoe naaien je geestelijke gezondheid (positief!) beïnvloed.

Bloglovin’

Vind jij het ook leuk om naaiblogs te volgen maar vind je het moeilijk bij te houden? Via Bloglovin’ kun je je ‘abonneren’ op blogs en dan zie je meteen de nieuwste artikelen via je Bloglovin homepage. Je kunt mij ook via Bloglovin’ volgen, mijn pagina vind je hier: KarinKay op Bloglovin.

Wat zijn jouw favoriete naaiblogs? Ik ben altijd op zoek naar leuke blogs. Laat jouw favoriete links (of spam je eigen site ;) ) achter in de comments!