Het woord “shoplog”  doet me heel erg denken aan make-up blogs, of DIY-meisjes die de Action of HEMA leeg hebben gekocht… Maar aangezien ik jullie gewoon laat zien wat ik heb gekocht tijdens Black Friday, past de term ‘shoplog’ gewoon ’t beste, toch?

De laatste jaren is het fenomeen Black Friday ook overgewaaid naar Europa… Het is weer zo’n commerciële hype die ons er toe wil zetten om onze portemonnee te trekken en veel uit te geven, want “nu is het lekker goedkoop”. Onderzoek heeft dan weer uitgewezen dat heel veel van deze aanbiedingen gewoon nep-aanbiedingen zijn. Met boze mensen die thuisblijven als gevolg. Ik zie het gewoon zo: korting is korting, maar kijk wel goed of het niet zo’n ‘nepaanbieding’ is.

Mijn kast puilt de laatste tijd uit met stoffen, dus alle aanbiedingen van stoffenwinkels heb ik links laten liggen. Maar ik had mijn oog al wel een tijdje op een aantal naaipatronen die ik wilde aanschaffen, dus ik heb afgewacht totdat het Black Friday was. Ik vind het prima om zelf de patronen te printen en te plakken (bovendien kan ik ook sneller aan de slag en is het goedkoper), dus het zijn allemaal PDF-patronen. Gisteravond heb ik dus mijn slag geslagen en de volgende items gekocht:

Hey June: Charleston dress en Santa Fe top

Bij Hey June Handmade kocht ik twee pdf-patronen. De Charleston dress heb ik aangeschaft voor de 3 meter zwart gestreepte neopreen die ik heb liggen. View B (dus de aansluitende versie) lijkt me namelijk heel erg goed passen bij neopreen. Ik moet alleen nog even ontdekken hoe ik de neopreen het beste aan elkaar kan stikken zonder enorme bulten te krijgen. Misschien op elkaar leggen en dan met een smalle zigzag?

Daarnaast heb ik de Santa Fe top aangeschaft. Hij is beschikbaar in drie verschillende versies, die elk ook weer twee verschillende versies hebben, dus da’s in totaal zes. Ik vind de ‘inset’ bij de mouwen echt heel tof, en volgens mij kun je heel goed scrapbusten met dit patroon! Ik ben van plan om mijn stoffenvoorraad flink uit te dunnen de komende tijd, en hier kan ik mooi die kleine stukjes bij gebruiken die te klein zijn voor een compleet kledingstuk. Ook de versie met de korte mouwtjes vind ik erg leuk, dus die ga ik vast en zeker ook maken.

Our Lady of Leisure: Sangria jumpsuit en twee gratis patronen

Ik vind het merk Our Lady of Leisure echt supertof. Alle patronen zijn genoemd naar cocktails en de modellen hebben ook vaak een drankje in de hand op de fotoshoots (inspirerend, haha!). Hier kocht ik de Sangria jumpsuit voor de helft van de prijs. Op hun Etsy-profiel zie je trouwens mooiere foto’s van de jumpsuit. Ik heb nog nooit een jumpsuit gemaakt en heb er ook behoorlijk mijn twijfels over… Ik bedacht me alleen laatst dat ik de neiging heb om saaie dingen te maken. Dus voor volgend jaar wil ik ook wat minder basic items maken en daar vind ik een jumpsuit goed bij passen! Ook hier heb ik de stof al voor liggen, een okergele stof met een klein zwart printje. Die kleur is helemaal gewaagd voor mij, dus ik ben heel benieuwd naar het resultaat ;)

Daarnaast biedt Our Lady of Leisure een aantal gratis patronen aan. Da’s nog eens aardig! Ik downloadde dus ook het basic v-hals t-shirt en de superschattige Spritz-jurk. Er wordt aanbevolen om ‘cheesecloth’ te gebruiken. Ik heb nog twee kleuren gerimpelde viscose liggen, waarvan ik denk dat ze ook goed bij zo’n aangerimpelde hals passen. Nu nog wachten totdat het zomer wordt!

Ellie and Mac: True Beauty dress

Elie and Mac - True Beauty dress

© Ellie and Mac

Bij Ellie and Mac moest door een enorme lading kinder- en poppenpatronen (!) spitten voordat ik af en toe een patroon voor vrouwen tegenkwam… Maar die sale van 50% moedigde me wel aan om iets leuks uit te zoeken ;)

Ik heb uiteindelijk een patroon gekocht, de True Beauty jurk. Ik ben namelijk al een tijdje op zoek naar zo’n off-shoulder model. Ik heb ook een zomerjurk die precies hier op lijkt, dus nu kan ik mijn eigen versie maken. Kennelijk heb je slechts 1 yard (minder dan een meter dus) aan stof nodig om de knielange versie te maken, dus dat is perfect voor kleine lapjes tricot.

En… Mijn eigen schoenen maken met Sneakerkit!

Behalve de patronen heb ik ook nog iets anders besteld: een revolver/gaten/pons-tang bij een kluswebshop. Ik heb namelijk van Sneakerkit een kit gekregen om uit te proberen! Zoals de naam al zegt, via Sneakerkit krijg je een setje waarmee je je eigen paar sneakers kunt maken. Hoe fantastisch is dat?! Met de tang moet ik dus kleine gaatjes in de zolen maken om de stof aan de zool vast te kunnen naaien. Ik zit al heel lang te denken hoe leuk het zou zijn om ook mijn eigen schoenen te kunnen maken, dus ik vind het geweldig dat ik dit kan uitproberen.

Nu nog even een stof/leer uitkiezen voor mijn eigen sneakers. Wel moeilijk hoor, zoals gewoonlijk krijg ik enorm veel keuzestress als de keuzes onbeperkt zijn ;) Ik ga ze meenemen en maken tijdens onze kerstvakantie, dus ik heb gelukkig nog wat tijd om iets leuks uit te kiezen.

En jij, heb jij leuke stoffen of ook patronen geshopt tijdens Black Friday?