Deze week wordt ons huis opgeleverd! Eigenlijk zou het eind mei klaar zijn, maar zoals gewoonlijk met nieuwbouwprojecten, is het uitgelopen. Dat is jammer, maar gelukkig is het net voor de bouwvak zodat we niet pas na de zomer er in kunnen. De tuin wordt later pas opgeleverd, maar wij vinden het OK zo want dan kunnen we alvast gaan klussen.

Een week geleden hadden we de voorschouw, toen mochten we (eindelijk!) weer naar binnen. We hebben een lijst volgeschreven met probleempjes die nog opgelost moeten worden, maar op een groot ding na (de ramen van onze erker kunnen niet normaal open), zijn het gelukkig allemaal kleine dingetjes die geen grote impact op de oplevering hebben.

De plannen

Pff, er komt een hoop kijken bij een nieuwbouwhuis! Je moet met zoveel dingen rekening houden. We proberen het nu allemaal goed te laten verlopen, maar ik heb zo’n voorgevoel dat er nog een heleboel dingen zijn waar we nog niet eens aan hebben gedacht. Maar ja, dat zien we dan wel weer, one problem at a time.

Daarnaast zijn er nog een heleboel zaken die we nog moeten beslissen of kopen. Zo moeten we nog een paar knopen doorhakken wat betreft kleuren voor de muur, maar we hebben ook een heleboel meubels die we moeten aanschaffen omdat de huidige oud en/of lelijk zijn.

In ieder geval, na de oplevering hebben we zo’n tweeënhalve week om de muren gereed te maken. We gaan dit zelf doen. Omdat het nieuwbouw is en er kennelijk nog wat beweging in het huis gaat zitten, kun je de muren niet stucen want dan krijg je scheuren. We hebben daarom gekozen voor de meest voor de hand liggende optie, namelijk renovlies behang. Dat gaan we vervolgens sauzen. We gaan dit zelf doen, en krijgen gelukkig een hoop hulp van familie en vrienden, want met 200m2 muur gaat er behoorlijk wat tijd inzitten!

Na die tweeënhalve week wordt de PVC-vloer gelegd (we hadden ook maanden nodig om een keuze te maken voor de vloer…) en de dag erop de keuken geplaatst. Dan moeten we nog gaan klussen om een betimmering rondom de keukenkastjes te maken. We verhuizen dan het weekend daarop, en dan is het tijd voor een week vakantie!

Tja, toen we in februari onze vakantie boekten, was de geplande opleverdatum nog in mei. Dus een vakantie in augustus zou goed moeten kunnen, dachten we. Dus nu hebben we zowel een huurhuis als een koophuis, maar we zitten zelf in het buitenland, ha! Lekker ironisch. Als we teruggekomen zijn van vakantie, hebben we nog twee dagen om ons huurhuis in orde te maken voor de oplevering daarvan.

De begane grond

We hebben de knoop doorgehakt en gaan voor dezelfde dieppaarse kleur (Flexa Royal Intrigue) in de woonkamer als dat we nu in onze woonkamer hebben. Ik vond het saai om weer voor dezelfde kleur te gaan, maar het is een van de weinige kleuren die we beide mooi genoeg vinden voor de woonkamer. Verder gaan we waarschijnlijk nog een dieproze/roze tint toevoegen in de keuken. Wat betreft de gordijnen moeten we ons nog helemaal gaan verdiepen hierin. Gelukkig hebben we maar weinig inkijk omdat we aan het einde van een doodlopende straat zitten.

eetkamertafel

We hebben al een eetkamertafel (lekker groot zodat we spellen kunnen spelen) en een bijpassend bijzettafeltje gekocht. We nemen onze bank en kleed mee. Maar op dat na, hebben we nog helemaal niets qua meubels. We vinden het namelijk heel moeilijk om iets moois te vinden. Hopelijk gaan we niet al te lange tijd meubelloos in huis zitten, haha!

Eerste verdieping

slaapkamer donkerblauwVoor de eerste verdieping hebben we niet zoveel meer om uit te kiezen, gelukkig. Voor de badkamer hebben we nog wel een badkamermeubel nodig. Verder gaan we voor een donkerblauwe kleur voor onze slaapkamer en houden we ons bed en gordijnen. Alle kledingkasten worden in de inloopkast gezet. Ik kan niet wachten totdat we deze inloopkast/kleedruimte kunnen gebruiken!

We krijgen ook een kleine logeerkamer, maar we hebben besloten dat we daar gewoon een kleur gebruiken waarvan we veel over hebben.

Naaikamer aka Karin’s stofhok

Flexa 100% Bes

Deze kamer krijgt z’n eigen kopje, natuurlijk ;) Ik mocht zelf bepalen hoe ik deze kamer precies wilde inrichten aangezien mijn vriend de zolder gaat gebruiken als ‘zijn’ ruimte. Maar ja, des te meer keuze, des te moeilijker! Ik heb lang nagedacht over de kleur, en ben uiteindelijk voor de kleur 100% Bes van Flexa gegaan. Ik heb in het verleden vaak groen/blauwe tinten gekozen, maar ik wilde dit keer iets totaal anders. Ach, en als het niet bevalt, het is niet moeilijk om een muurtje te sauzen.

Ik ga onze Ikea kallax kast claimen om mijn naaispullen in te bewaren en ik wil nog een gaatjesbord maken waar ik mijn garen kan bewaren. Daarnaast heb ik een mooie Ikea-hack gevonden om mijn voorraad stoffen mee aan de muur te hangen. Ik heb ook al nagedacht over wat voor prints ik aan de muur wil hangen.

Ik kijk er zo naar uit om een aparte ruimte te hebben voor mijn naaimachine! Nu gebruik ik de keukentafel en moet ik elke keer alles weer opruimen en opnieuw uit de kast trekken als ik iets wil gaan maken. Als ‘pronkstuk’ van mijn naaikamer krijgt mijn antieke Singer naaimachine uit 1905 ook een plekje.

De zolder

Zoals ik eerder al eens schreef, gaan we de zolder eerst verbouwen. Aan de achterkant komt een dakkapel, en aan de voorkant dakramen. Onze zolder wordt vrijwel casco opgeleverd, dus in de toekomst gaan we het verdelen in ruimtes. De zolder is gigantisch groot, dus we gaan de wasmachine en droger in een apart hokje zetten, en dan hebben we ruimte over voor twee ruime kamers. Misschien dat we ook nog een stuk als vliering gaan inrichten aangezien het behoorlijk hoog is.

Tuin

De tuin is eigenlijk een project voor de toekomst, maar we hebben er wel alvast over nagedacht. Op de site van Pokon heb je namelijk een geweldige tekentool waarbij je alvast een beeld kunt krijgen van hoe je je tuin wilt inrichten.

tuin

We krijgen een voortuin, maar daar moeten we twee parkeerplaatsen behouden. Dan hebben we een zijtuintje en de achtertuin. De achtertuin is niet zo diep, maar zo’n 7 meter. Maar hij is met 10 meter best breed. We hebben water aan twee kanten, met een vlonder aan de waterkant. We hebben ook een trappetje met een hoogteverschil van ongeveer een halve meter. Dus we krijgen een vrij speelse tuin waar we volgens mij wel iets heel moois van kunnen maken!

We willen sowieso een houten terras op het hoger gelegen gedeelte. Daar willen we ook wat stukken openhouden voor planten. We moeten wel opletten dat we de juiste planten kiezen, want juist de stukjes die overblijven krijgen niet zo veel licht omdat ze bijvoorbeeld in de schaduw van het huis of schutting staan. Op het lager gelegen gedeelte willen we een grasveldje maken.

 

Van de ene kant kijk ik enorm uit naar de oplevering, maar van de andere kant weet ik ook dat de komende maand mijn leven nogal chaotisch zal zijn. De vorige keer dat ik verhuisde ging alles heel snel en was het slecht geregeld. Op mijn werk verhuisden we in de tussentijd ook, maar het nieuwe pand was nog niet gereed waardoor ik drie weken thuis moest werken. Dus daar zat ik in de keuken aan een tuintafel tussen de bergen verhuisdozen. Ik kwam er al snel achter dat ik gewoon een rustig plekje voor mezelf nodig heb, zonder allemaal verhuisdozen en troep die mijn naam aan het roepen zijn.

Gelukkig hebben we nu ongeveer vijf weken overlap met onze huizen, dus dat hoeft niet meer zo halsoverkop. Ik ben ook alvast begonnen met wat doosjes in te pakken, en dat mijn vriend een aantal verhuisdozen nooit heeft uitgepakt, komt nu eigenlijk wel goed uit ;) Binnenkort meer!