Hallo, leuk dat je een kijkje komt nemen op KarinKay.nl! Zoals je al kunt raden, ben ik Karin. Kay is een pseudoniem/nickname die ik al een aantal jaren online gebruik. Het liefste had ik natuurlijk de domeinnaam Karin.nl gehad. Helaas hebben mijn ouders een niet zo’n originele naam uitgezocht en was deze al bezet ; )

Mijn blog

KarinKay.nl begon in 2014 als is mijn persoonlijk lifestyle blog. Ik houd van schrijven en van prutsen aan websites, dus een blog is de ideale combinatie! In het begin schreef ik over alles wat me interesseerde, zoals reizen, muziek, boekrecensies. In 2016 heb ik een naaimachine aangeschaft en geleidelijk veranderde de focus van “van alles wat” naar (voornamelijk) een naaiblog. Ondanks dat ik van de Engelse taal hou en ook veel in het Engels heb geschreven, heb ik er toch voor gekozen om mijn blog dit keer in het Nederlands te schrijven.

Naaiblog

Mijn naaiblog is voornamelijk gericht op het maken van kleding voor volwassenen. Ik deel wat ik zoal heb gemaakt, met mijn feedback op het patroon zodat jij er (hopelijk) ook iets aan hebt. Daarnaast schrijf ik af en toe handleidingen en tips, waarvan de tutorial over het versmallen van je broekspijpen de grote favoriet is. Zoals ik eerder al zei, ik ben mijn hobby begonnen in 2016. Hoe dat zo is gekomen, kun je hier lezen: Een nieuw project: voor het eerst rokjes naaien. Een artikel over mijn (familie) achtergrond wat betreft kleding maken, staat nog op de planning.

Over mij persoonlijk

Ik ben geboren en getogen in Friesland (ja, ik kan ook Fries spreken, nee, ik ga het niet doen want ik klink als een Duitser met z’n hoofd onderwater – volgens mijn door-en-door Friese broer). Ik ben jaren geleden onsnapt en na wat omzwerven Haarlem, Hilversum en Utrecht, woon ik nu in Nieuwegein. Samen met mijn vriend en twee katten (voor de kattenliefhebbers: spot ze als figurant hier en hier!) woon ik in een prachtig nieuwbouwhuis. Die outfitfoto’s die zijn gemaakt aan het water bij de bosrand? Dat is onze achtertuin!

Ik werk bij een Amsterdams contentbureau als content manager/projectleider voor verschillende internationale opdrachtgevers. Tegenwoordig werk ik voornamelijk op detacheringsbasis, dus ik kom bij verschillende bedrijven over de vloer. Ik heb mijn diploma voor de opleiding Communication & Multimedia Design in 2008 gehaald. Daarna ben ik aan het werk gegaan, maar ben ik ook aan een nieuwe studie begonnen: journalistiek in deeltijd. Deze opleiding heb ik in juni 2014 afgerond, en kort daarop ben ik begonnen met een ‘beloning’ voor mezelf: dit blog :)

Mocht je opmerkingen of vragen hebben, of om een of andere ander reden met mij in contact willen komen, dan kun je hieronder een comment achterlaten. Je mag me via de contactpagina ook een berichtje sturen.